26 / 04 / 2024

Dolar tökezledi! Petrol fiyatlarındaki düşüş piyasayı nasıl etkiledi?

Dolar tökezledi! Petrol fiyatlarındaki düşüş piyasayı nasıl etkiledi?

Uzun zamandır yükselişte olan dolar, bu ay ilk defa düşüş eğilimi gösterdi. Analistler buna petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğunu düşünüyor. 



Faiz oranlarının nerede zirve yapabileceğine dair spekülasyonların azalması ve olası bir krize karşı koymak için faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin görüşlerini öne sürmesiyledoları bugün düşen dolar, bu ay ilk defa düşüşe yöneldi. 

Bu duruma etkili olan enflasyon korkularını azaltan ve hisse senedi piyasalarının toparlanmasına izin veren petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüş oldu. Bu, doları diğer büyük para birimlerine karşı artıran güvenli liman teklifini pekiştirdi.

ABD birimini altı ana para birimine karşı ölçen dolar endeksi, 104,3 civarında marjinal olarak zayıfladı. Perşembe günü, çoğunlukla zayıf ticari faaliyet verilerinin Avrupa Merkez Bankası'nın sıkılaşmasına yönelik tahminleri azaltmasının ardından eurodaki düşüşün etkisiyle %0,2 yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön