17 / 05 / 2024

Dolar uçtu, TL'de olanlar oldu! Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 26 değer kaybetti!

Dolar uçtu, TL'de olanlar oldu! Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 26 değer kaybetti!

Doların şahlanışı ile TL'de büyük bir değer kaybı yaşanıyor. Yılbaşından bu yan Türk lirası bakın ne kadar değer kaybetti? Türk Lirası bu senenin başından beri bakın...



Doların şahlanışı ile TL'de büyük bir değer kaybı yaşanıyor. Yılbaşından bu yan Türk lirası bakın ne kadar değer kaybetti? Türk Lirası bu senenin başından beri bakın... FED'in düzenli aralıklarla faiz artırması doların gücüne güç katarken Türk Lirası'nın da değer kaybermesine sebebiyet veriyor. Serbest piyasada 17 lira 93 kuruş kadar yükselen dolar Kapalıçarşı’da 18 lirayı da aştı. Türk Lirası'nda değer kaybı nisan ayından bu yana yüzde 17 seviyesine ulaşırken, ocaktan bu yana ise 26'yı geçti.

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?Merkez bankalarının enflasyonla mücadelede parasal sıkılaştırma adımlarını hızlandırdığı döneme denk gelen döviz yokluğu Türk Lirası’ndaki değer kaybını yeniden tarihi seviyelere ulaştırdı.

İçeride borç ödemeleri ve ithalat gibi sebeplerle döviz talebi yükselirken, ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz artışları ve doların güçlenmesi, Türkiye’nin de aralarında yer aldığı gelişen ülkelerde kriz riskini yükseltti. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön