26 / 04 / 2024

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar kuru haftanın son işlem gününe yükselişle başlayarak 8,72 seviyelerinde işlem görüyor.



Dolar/TL, dün en düşük 8,58 ve en yüksek  8,72 seviyerinde iken, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,3 yükselişle 8,70 liradan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni işlem gününe de yükselişle başlayan dolar/TL, saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üstünde 8,7205'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 10,5710'dan, sterlin/TL yüzde 0,3 yükselişle 12,3060 liradan satışa sunuluyor.

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Dolar endeksi önceki kapanışın hemen üzerinde, 90,55, avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 düşüşle 1,2115 seviyesinde işem görüyor.

Analistler, dün ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentileri aşmasından dolayı küresel ölçekte dolar talebinin arttığını aktardı.

Dolar yükselişe geçti! İşte dolar kuru!

Analistler, artan enflasyonist baskıların ve ABD işgücü piyasasındaki toparlanmanın devam etmesi halinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden daha sıkı bir adım atabileceği beklentilerinin dolar endeksindeki yukarı yönlü eğilimi desteklediğini kaydetti. 

Dolar/TL yükselmeye devam ediyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön