19 / 04 / 2024

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz, dolar borcu olanları ve dolarlarını satanların ters köşe olacaklarını açıklayarak doların fırlayacağı tarihi açıkladı.



DOLARIN FIRLAYACAĞI TARİH!

Esfender Korkmaz 2023 senesi Ocak ayı için enflasyon oranlarını kaleme aldı. Korkmaz'a göre TÜFE yıllık artış oranı yüzde 57.68, Yİ-FE ise senelik enflasyon yüzde 86.48 olarak belirlendi.

ENAG tarafından açıklanan verilere göre enflasyon çok daha yüksek konumdfa Bakanlar sanki enflasyonu muhalefet yaratmış durumda diyen Korkmaz, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde enflasyon sorununu çözeceklerini belirttiğini, yaşanan enflasyon sonucunda ortaya çıkan sorunların nasıl çözüleceğini bilmediğini belirtti. 

Korkmaz, enflasyon sebebi ile yabancı sermayenin ortaya çıktığını, maaşlı insanların maaşlarını kaybettiğini ve yoksulluğun arttığını belirtti.

Açıklanan yüzde 57.68 TÜFE oranının yüksek bir oran olduğunu, yüzde 80 enflasyon ve yüzde 60 enflasyon arasında bir fark olmadığını, 2023 enflasyonunun da yüksek olacağını, Cumhurbaşkanının yüzde 9 faiz miktarını düşüreceğini ancak bu durumun TL kaçışını arttırıp tasarrufu düşüreceğini tüketimin artacağını ve bunun sonucunda enflasyonun da daha çok artacağını söyledi. 

 


Geri Dön