24 / 04 / 2024

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 8,36 seviyesinde işlem görüyor.



Dolar/TL, dün 8,4543'e kadar yükselmesi sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarıyla düşüşe geçti ve günü bir önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 8,3362'den tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kavcıoğlu, TCMB 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, temel amaçları doğrultusunda ellerindeki tüm araçları bağımsız ve etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini belirterek, "Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,3 üzerinde 8,3610'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,5 artışla 9,8180'den, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 11,4935'ten satılıyor. 

Dolar endeksi 93,4 ile son 5 ayın en yüksek seviyesini görürken, avro/dolar paritesi 1,1704 ile yaklaşık 5 ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından bugün 1,1710 seviyesinde işlem görüyor. 

Dolar/TL zirveye koşuyor!

Dolarda şok gelişme! Dolar/TL 8.18'in üzerini gördü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön