25 / 04 / 2024

Domates de İhracı Kayda Bağlı Mallar listesinde 

Domates de İhracı Kayda Bağlı Mallar listesinde 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla domates de artık ihraç etmek için izin alınması gereken mallar arasına girdi. Karar bugünden itibaren yürürlükte.



Bugün itibari ile artık domates ihraç etmek isteyenler Ticaret Bakanlığı'dan izin alacak. 
Ticaret Bakanlığı'ndan alınacak izinle yapılabilecek.

Ticaret Bakanlı İhracı Kayda Bağlı Mallar Yönetmeliğind değişikliğe gitti. Son yapılan değişik domates ihracı yapanları yakından ilgilendiriyor. Çünkü bugün itibari ile domates ihracı diğer izne bağlı mallar gibi Ticaret Bakanlığı'ndan alınacak izne bağlı olaracak.

Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması gereken ürün sadece bilgiğimiz taze domates değil... Aynı zamanda domatesten üretilmiş sirkeyle asetik asitten başka yöntemlerle hazırlanmış ürünler... Veya konserve edilmiş domates de  Ticaret Bakanlığı'nın izni olmadan ihraç edilemeyecek.

Domates de İhracı Kayda Bağlı Mallar listesinde 

Peki ihraç etmek için Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması gereken başka hangi ürünler var?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön