16 / 04 / 2024

Dome Mimarlık, yeşil bina kriterlerine önem veriyor!

Dome Mimarlık, yeşil bina kriterlerine önem veriyor!

Dome Mimarlık sahibi mimar Murat Yılmaz Libya, Katar ve Bakü'de projeler yaptıklarını şimdi ise Abu Dabi ve Suriye'yi hedeflediklerini söyledi



Katar'da gerçekleştirdiği proje ile gündeme gelen Dome Mimarlık'ın kurucusu mimar Murat Yılmaz, "otomobil alırken ne kadar yakıt tükettiğine baktığımız gibi ev alırken de bakacağız" diyor.

Son dönemde yapılan ve ses getiren pek çok projenin arkasında imzası var. Sadece yurtiçi değil yurtdışında da projeler gerçekleştiren, son olarak da Katar'da spor merkezi ile yanında otelin de bulunduğu 78 milyon euroluk projeye de imza atan Dome Mimarlık hem Türkiye hem de yurtdışında hedef büyüttü.

Dome Mimarlık sahibi mimar Murat Yılmaz Libya, Katar ve Bakü'de projeler yaptıklarını şimdi ise Abu Dabi ve Suriye'yi hedeflediklerini söyledi. Şirketin mimari projesini çizdikleri projeler arasında Varyap tarafından Ataşehir'de yapılan Varyap Meridian projesi geliyor.

Projenin yeşil bina kategorisinde kendilerine iyi bir referans olduğu söyleyen Yılmaz bundan sonra yaptıkları projelerde yeşil bina kriterlerine çok önem vereceklerini söylüyor. Yılmaz, "Otomobil alırken artık nasıl sadece modeline değil ne kadar yakıt tükettiğine de bakıp alıyorsak ev alırken de aynı kriterlere dikkat edeceğiz. Bu nedenle biz de projelerimizde daha az enerji tüketen özellikte olmasına dikkat ediyoruz" diye konuşuyor.

Katar'da istridye otel yapacak
DOME Mimarlık son olarak Katar'da yapacağı istridye şeklindeki otel ve projenin devamı olan spor kompleksi projesiyle gündeme gelmişti. 70 bin metrekare alan üzerinde yapılan proje Katar'ın 2022'deki Dünya Futbol Şampiyonası'na aday olmak istemesi nedeniyle gündeme gelmişti. Yılmaz, projenin otel kısmındaki en önemli farkın Katar'daki iklim şartlarının nedeniyle dış mekanlarda yaşamın mümkün olmamasından dolayı istridyenin içinde yapılan iç bahçelerle alternatif bir yaşam merkezi oluşturduklarını söylüyor. Projenin 78 milyon euroya malolması hedefleniyor.
Sabah Emlak/Dilek Taş


Geri Dön