20 / 04 / 2024

Domotex Halı Fuarı'nda inovasyon yarışı!

 Domotex Halı Fuarı'nda inovasyon yarışı!

Hannover Fairs Turkey tarafından 26 - 29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’ de ( OFM ) açılan Domotex Halı Fuarı büyük ilgi görüyor...



Hannover Fairs Turkey tarafından 26- 29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’ de (OFM) açılan Domotex Halı Fuarı büyük ilgi görüyor. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ziyaretçinin gezdiği fuar, firmaların yeni ürünleriyle aynı zamanda bir inovasyon yarışına da sahne oluyor.



DOMOTEX HALI FUARI’NDA INOVASYON YARIŞI


Hannover Fairs Turkey tarafından 26-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) gerçekleşen ve sektörün en önemli fuarlarından biri olan Domotex Halı Fuarı’na yurt içinden ve yurt dışından 159 firma katılım gerçekleştirdi.


 


Katılımcılarının tümünün yeni ürünlerini sergilediği fuarda ünlü markalar yaptığı yeniliklerle ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı.


 

TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ İNOVASYONUN’UN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ


TİM başkanı Mehmet Büyükekşi de inovasyonun önemine değinerek, “Üretim ve ihracatın yanı sıra halıda m2 fiyatlarındaki artış çok önemli. Katma değeri artırmak için formülümüz; İnovasyon - Tasarım- AR-GE. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’ da düzenlenen inovasyon haftasına Anadolu’dan da talep geldi. Bundan sonrakileri İzmir,  Ankara  ve Gaziantep’te düzenleyeceğiz” açıklamasını yaptı.


 


KAŞMİR, GRAFİTİ HALI İLE GENÇLERİN GÖNLÜNÜ ÇALACAK


Fuar’da Kaşmir Halı’nın duvar yazılarını halı desenine dönüştürdüğü yenilikçi  “grafiti” serisi dikkat çekti. İlk defa bu kadar renkli ve canlı desenlerle çalıştıklarının altını çizen Kaşmir Halı Satış Müdürü Ercüment Doğru; bu seri ile 15-25 yaş arasındaki gençlerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Serinin fark yaratan bir diğer özelliği ise ipeksi görünüşü oldu.


 


ANGORA, MODAYI HALIYA UYARLADI


Angora Halı renkli tasarımları Domotex Halı Fuarı’nın dikkat çeken firmalarından biri oldu. Angora Halı Desinatörü Fatih Yörükoğlu; “Halıda algıyı değiştiriyoruz. Halıda günün modasını yansıtıyoruz; bu yüzden ilk defa neon renkleri halı desenlerinde kullandık” diyerek, el halısına en yakın halıyı ürettiklerine de dikkat çekti.


 


ATLAS’DAN KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEN HALI


Atlas Halı’nın kendi kendini temizleme ve leke barındırmama özelliğini taşıyan nano halıları büyük ilgi gördü.  Atlas Halı yetkilileri bu ürünün, AB standartlarına uygun olarak tamamen doğal minerallerden üretildiğini ve evin her alanında güvenle kullanılabildiğini belirttiler. Gıda Bakanlığı’ndan onaylı “Gıda Temas Raporu”, ek olarak uluslararası laboratuvarlardan anti bakteriyel, anti-mantar ve anti-mayt raporları bulunan Atlas Halı’nın nano halılarına dünyanın her köşesinden talep geliyor.


 


GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖZEL HALI MÜJDESİ


Atlas Halı, görme engelliler için de özel halı ürettiklerinin müjdesini verdi. Braille Alfabesi (Görme Engelliler Alfabesi) ile hazırlanan özel tasarımlı bu halılar ile görme engellilerin dünyasına da girmeyi başaracak.


 


DERİNSU HALI’DAN MİLYON RENKLİ HALI


Domotex Halı Fuarı’nda Derinsu Halı’nın en dikkat çeken halı modeli “Milyon Renkli Taft Halısı” oldu. Halı, baskı makinesinde olduğu gibi renk ve efektlerde baskı yapılması ve milyon renkten oluşması ile dikkat çekti. Firma yetkilileri görüntünün kalitesine ve renklerin hiç bir zaman solmamasına dikkat çekti.


Geri Dön