29 / 03 / 2024

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

Türkiye'nin dövize olan ihtiyacı her geçen gün artarken hükümet 'şirketlere elinizdeki fazla dövizi satın' anlamına gelen bir dizi karar aldı. Hükümet vatandaşların bireysel olarak da döviz alımına yeni sınır getirdi.



Hükümetin şirketlere yönelik döviz adımından sonra bir karar da bireysel döviz talebine ilişkin oldu.

Alınan yeni karara göre döviz bürolarından alınacak dolar ve euro alım satımlarında kimlik sorma limiti güncellendi.

Döviz alım satımında kimlik zorunluluğuna ilişkin yeni bir düzenleme kararı alındı. Buna göre yeni kararla birlikte sınır, 5 bin Amerikan doları olarak belirlendi.

Yeni karar Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Resmî Gazete'de yayımlanan Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği (Sıra No: 2)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 5) ile Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a İlişkin Tebliğler uyarınca kurulan ve kurulacak olan yetkili müesseselerin efektif/döviz alış ve satış işlemlerinde ve müşterileriyle yapacakları sözleşmelerde işlem ve sözleşmeleri yapmadan önce vergi kimlik numarası tespit etme ve kullanımı zorunluluğuna ilişkin sınırın 3.000 Amerikan Dolarından 5.000 Amerikan Dolar olarak belirlenmiştir. 

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön