25 / 04 / 2024

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.



KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul depremine değindi ve İstanbul genelindeki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Deprem uzmanları, uzun zamandır İstanbul'da beklenen büyük depremle ilgili uyarılarda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden beklenen bu büyük depreme değinerek, İstanbul'un riskli yapılarına dikkat çekti. 

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

"Üstlendiğim görev nedeniyle bu ciddi uyarıyı yapmanın önemli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum" sözleriyle açıklamasına başlayan Ali Kurt, devamında şunları kaydetti:

"Üzülerek söylüyorum ki, beklenen İstanbul depremi öncesinde riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumdadır!

Haftalık dolar artış oranı yüzde 9.30 iken demirdeki haftalık artış oranı yüzde 11.5!

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

Bu durum çok net bir şekilde; tedarik zincirinin bozulma eğiliminde olduğunu, piyasada güvenin çok ama çok düşük seviyede olduğunu gösteriyor.

Bu durum nedeniyle; riskli yapıda oturan vatandaşlarımızın yapılarının yenilenme süreci ciddi anlamda sıkıntıya girmiştir!

 Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İstanbul Yenileniyor platformu sayesinde riskli yapıda oturan vatandaşlarımızı maliyet fiyatı üzerinden borçlandırmaya ikna etmemize ve bu bilinci ciddi sayıda vatandaşımıza anlatmış olmamıza rağmen, piyasanın bu denli güvensizlik odaklı değişkenlik göstermesi maalesef riskli yapıdaki vatandaşlarımızı çaresiz bırakıyor.

Dilerim olası bir deprem öncesi ilgili tüm taraflar bir araya gelerek afet odaklı dönüşüm için acil bir eylem planını hayata geçirebilir."

 

Üstlendiğim görev nedeniyle bu ciddi uyarıyı yapmanın önemli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum.

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) November 30, 2021

 

KİPTAŞ İstanbul'da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

Ali Kurt'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

İstanbul'un dönüşümünde kaybedecek zaman yok!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön