25 / 04 / 2024

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 20 Aralık günü açıklanan kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduatlarıyla gerileyen kur ve düşen dolarizasyonun sürdürülebilir olduğu sürece Türk bankaları için pozitif olacağına ancak duyurulan programın çerçevesinin, etkisinin ve uygulamasının belirsiz olduğuna vurgu yaptı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; negatif reel faiz, para politikası belirsizlikleri ve enflasyon baskısının 2022'de kurdaki oynaklığın ana nedenleri olacağına vurgu yapan Fitch, yüksek seviyedeki refinansman gereklilikleri ve dolar mevduatları nedeniyle Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun altını çizdi. 

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Türkiye’deki zorlu operasyonel ortamının, gerileyen güvenin ve Türk Lirası'nın daha fazla zayıflama olasılığının makroekonomik ve finansal istikrar için risk meydana getireceğini ifade eden Fitch, bunun Türk bankalarının kredi profili için negatif olacağına dikkat çekti. 

Ayrıntılar belli oldu! İşte Kur korumalı TL mevduatı!

Kur korumalı TL mevduatı 10 soruda tüm detaylarıyla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön