19 / 04 / 2024

Dow, Soçi Kış Olimpiyatları’nın yüksek performanslı olmasına katkı sağlıyor!

Dow, Soçi Kış Olimpiyatları’nın yüksek performanslı olmasına katkı sağlıyor!

7-23 Şubat tarihlerinde Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki beldesi Soçi’de yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları, Olimpiyat Oyunları’nın Resmi Kimya Şirketi olan Dow Chemical Company’nin (NYSE:DOW) teknolojilerine ve inovasyonlarına güveniyor...




Olimpiyat Oyunları’nın resmi sponsoru kimya şirketi Dow, ülkenin tarihindeki ilk kış olimpiyatlarına önemli katkılar sağlıyor. 


• Dow çözümleri Olimpiyat Parkı’nın tüm yarışma sahalarında yaygın olarak bulunuyor


• Dow teknolojileri Organizasyon Komitesi’nin doğrudan karbon ayak izini azalttı


SOÇİ, Rusya, (Şubat 2014) – 7-23 Şubat tarihlerinde Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki beldesi Soçi’de yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları, Olimpiyatların dünya çapındaki Resmi Ortağı ve Olimpiyat Oyunları’nın Resmi Kimya Şirketi olan Dow Chemical Company’nin (NYSE:DOW) teknolojilerine ve inovasyonlarına güveniyor. Yarışma sahalarından şehir altyapısına, yeniden tasarlanmış takım ekipmanlarından sera gazı salınımını azaltan teknolojilere kadar Dow, ülkenin tarihindeki ilk Kış Olimpiyatları’nın başarılı olmasında önemli role sahip olmanın gururuyla 40. yılını kutluyor.


Dow Olimpiyat Operasyonları Başkan Yardımcısı George Hamilton, “Dow’ın Olimpiyat Küresel Ortağı olarak yaptığı katkılar eşsizdir. Uzmanlığımız, erişim yeteneğimiz ve inovasyonumuzla ev sahibi ülkye en zorlu taleplerinde yardımcı olmak, daha sürdürülebilir ve yüksek performanslı Olimpiyat Oyunları sağlama konusunda ayrıcalıklı bir konumdayız. Teknolojilerimiz ve sunduğumuz çözümler hem yarışma sahalarında hem de günlük yaşamda tüm atletler, sporseverler ve ev sahibi ülke için Olimpiyat deneyiminin geliştirilmesine katkıda bulunuyor” dedi.


Soçi 2014 Resmi Karbon Ortağı olarak Dow, Soçi 2014 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları Organizasyon Komitesi’nin karbon ayak izini azaltmakla da yükümlü. Dow’ın liderliği ve kararlılığı sayesinde Soçi 2014, oyunları izlemeye gelenler ve medya mensuplarının seyahatlerinden kaynaklanan karbon ayak izinin tamamının yok edileceği ilk Olimpiyatlar olacak. Dow, altyapı, endüstri ve tarım gibi kilit alanlarda enerji tasarrufu ve düşük miktarda karbon ayak izi sağlayan teknolojileri kullanarak, Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaktan kaynaklanan tahmini direkt karbon salınımını azaltmıştır.


Dow’ın sunduğu çözümler bir kez daha tüm atletlerin ve sporseverlerin Olimpiyat tecrübelerinin geliştirilmesi için kilit rol oynuyor: Şirketin ürün ve teknolojileri, Sahil Kümesi Olimpik Parkı’nın tüm yarışma sahalarında (hokey, sürat pateni, artistik patinaj ve körling arenaları ve açılış ve kapanış törenlerinin gerçekleşeceği Olimpiyat Stadyumu’nda) ve ayrıca Dağ Kümesi’nin 5 yarışma sahasının ikisinde (kayma ve kayakla atlama merkezleri) yer alacak. 


Dow çözümleri ayrıca, kümelerde, şehir otellerinde, elektrik santrallerinde, demiryollarında, hediyelik çantalarda ve çöp kutularında; kablo, boru döşeme, kaplama, paketleme ve PU Sistemleri gibi ürün ve teknolojilerle Soçi ve çevresinde etkileyici altyapı iyileştirmeleri de sağladı.


Dow’ın Soçi için Geliştirdiği Detaylı Çözümler Nelerdir?


Soçi 2014 Oyunları’nın en ikonik yarışma alanı olması için tasarlanan Bolşoy Buz Kubbesi dünyanın en prestijli hokey oyuncularının Olimpiyat zaferi için çarpışacağı yüksek performanslı buzdan yüzeyin yaratılması ve korunması hususunda DOWCAL™ Isı Transfer Sıvıları’na güvenecek. Bolşoy’un yüzeyden tavanına kadar tüm bölümlerinde kullanılacak diğer Dow çözümlerinden bazıları; yerdeki beton karışımının kalitesini arttıran WALOCEL™ ürünleri, metal yapı parçalarını korozyondan korumak ve dayanıklılıklarını arttırmak amacıyla kullanılan endüstriyel kaplamalar, elektrik kablolarının uzun süre hizmet verebilmesini ve güvenli olmasını sağlayan yalıtım ve yarı iletkenler ailesi ENDURANCE™ ve VIP misafirlerin koltuklarının konforuna, dayanıklılığına ve estetiğine katkı sağlayan SPECFLEX™ Poliüretan Sistemleridir. 


Kızak, bobsled ve skeleton yarışlarına ev sahipliği yapacak Sanki Kayak Merkezi zorlu jeolojik şartlar ve uzak bir lokasyona rağmen güvenle tamamlanabilecek bir inşaat projesi olarak karşımıza çıkıyor. Dow’ın suda çözünebilen POLYOX™ reçineleri ve ilk defa kuru-gunit metodunun uygulanması dünya klasmanındaki çalışmanın rekor sürede tamamlanmasını sağladı. Bu etkileyici Dağ Kümesi aynı zamanda PRIMAL™ Akrilik Reçine’ye (ahşap koruma), epoksi reçineler (metal koruma ve zemin kaplama) ve ENDURANCE adı verilen yarı iletken ve yalıtım maddelerine (elektrik kabloları) güveniyor.




Geri Dön