20 / 04 / 2024

Dr. Azmi Ofluoğlu, iki butik otel kuruyor

Dr. Azmi Ofluoğlu, iki butik otel kuruyor

Türkiye'nin en büyük hastane zincirinin sahibi Dr. Azmi Ofluoğlu, biri İstanbul Karaköy'de diğeri Çanakkale'de iki butik otel kuruyor



Otellerin isim annesi ise Çanakkale Savaşı'nda Türk askerine yardım eden İngiliz konsolosunun kızı 'Hettie Greek' olacak. Açılışa bugünkü konsolos da davetli. Hastaneler kralı butik otelci oldu, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerine yardım eden İngiliz konsolosun kızı Hettie Greek adına otel kurdu. İstanbul Karaköy'de iskelenin yanında kendilerine ait bir binanın olduğunu ve bunu 22 odalı bir butik otele dönüşürdüklerini dile getiren Universal Hospitals Group Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, 'Karadenizli olduğumuz için otel işine çok sıcak bakmıyorduk.  Ama Hettie Greek'in Türk askerlerine o kadar yardımı dokunduğunu bildiğimiz için, otele bir nevi teşekkür anlamında onun adını vermeye karar verdik. Otelin içi de tıpkı hastanelerimiz gibi tamamen Versace ürünlerinden olacak' dedi.
Hettie Greek'in İngiliz Konsolosluğu aracılığıyla kendi hastanelerine yatırıldığını, kimi kimsesi olmadığı için bakımlarını kendileri tarafından üstlenildiğini belirten Ofluoğlu, 'Vefat edene kadar 8-9
yıl boyunca baktık. Yaklaşık 10 yıl önce hayatını kaybetti. Hatta İstanbul'daki mezarını bile ben yaptırdım' dedi. Hettie Greek'in kendilerine Çanakkale'de bir arsa bağışladığını, buraya da onun adını taşıyan 60 odalı bir butik otel yapacaklarını belirten Ofluoğlu, 'Henüz projeleri çiziliyor. Projesi tamamlandıktan sonra inşaata başlayacağız' dedi. Ofluoğlu, otelin açılışına İngiliz Konsolosu'nu da davet etmeyi planladıklarını belirtti.

34 ayrı fondan teklİf var

Krİze rağmen Universal Group'un yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Dr. Azmi Ofluoğlu, 'Aralarında Amerikalılar, İngilizler ve körfez sermayesi olmak üzere tam 34 fondan teklif var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Mevcut hastaneler için değil de yurtdışında açacağımız yeni hastaneler için bu işbirliğine sıcak bakıyoruz' dedi.

Hastanelerin Ferrari'si, içi Versace mobilyalı

Dr. Azmİ Ofluoğlu, hastaneler zincirine 3 Mayıs'ta resmi açılışı yapılacak olan Alman Hastanesi Çamlıca'yı da eklemenin heyecanını yaşıyor. Ofluoğlu,  '215 yataklı bu hastane 110 milyon dolara mal oldu. 'Sağlığın Ferrarisi'ni yaptım' dedi.  Hem teknoloji hem de mimari açıdan bugüne kadar yapılmayanı yaptığını iddia eden Ofluoğlu, 'Bütün mobilyalar yine Versace. Üstelik bu sefer hastanenin her köşesi yerden duvara kadar bembeyaz. Beyaz sağlığın rengi. Bu konuda iddiamızı göstermek için her yeri beyaz yaptık' diye konuştu.

Akşam


Geri Dön