26 / 04 / 2024

Draft Mimarlık Proje Yönetim Limited Şirketi kuruldu!


Draft Mimarlık Proje Yönetim Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Özge Güneren tarafından kuruldu.



Draft Mimarlık Proje Yönetim Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Özge Güneren tarafından kuruldu.

Draft Mimarlık Proje Yönetim Limited Şirketi konusu:
Her türlü mimarlık hizmetleri, projelendirme, proje müellifliği, proje yönetimi, tasarım yönetimi, ihale ve sözleşme yönetimi, inşaat yönetimi, bütçe ve planlama, teknik danışmanlık, değer mühendisliği, kontrolluk, raporlama ve taahhüt alanlarında hizmet vermek ve danışmanlık sunmak. Şirket amaç ve konularını gerçekleştirmek için; a) Yurt içinde ve yurt dışında ihalelere katılabilir, şirket konularında taahhütlere girebilir. b) Yurt içinde kamu ihalelerine katılabilir, şirket konularında taahhütlere girebilir. c) Şirket konuları ile ilgili her türlü mimari, statik, mekanik tesisat, elektrik tesisat, iç dekorasyon, peyzaj projelendirme alanlarında hizmet ve danışmanlık yapabilir. d) Şirket konuları ile ilgili her türlü danışmanlık, kontrolluk, proje yönetimi, raporlama, bütçe ve planlama, değer mühendisliği alanlarında hizmet ve danışmanlık yapabilir. e) Yurt içinde ve yurt dışında her türlü inşaat, taahhüt konularında hizmet verebilir. f) Şirket yasal şartları yerine getirmek kaydıyla yurt içinde ve yurt dışında kuruluş ve kurulacak yerli, yabancı sermayeli şirketlere ortak olabilir, bunlara yeni ortaklıklar, tüzel kişilikler kurabilir, müşterek girişimlerde bulunabilir. g) Şirket; işleri için iç ve dış piyasalarda uzun orta ve kısa vadeli krediler temin edebilir, teşviklerden yararlanabilir, harç ve istisnalardan, vergi iadelerden, ithalat ve ihracat primlerinden yararlanabilir. h) Bu işlemlerin yapılabilmesi için bürolar, imalathaneler, atölyeler, fabrikalar kurabilir ticarethaneler açabilir, gerektiğinde sahip olduğu tesisleri kısmen veya tamamen başkalarına devredebilir, kiralayabilir. i) Şirket menkul ve gayrimenkuller iktisap edebilir. İktisap edilen gayrimenkulleri devir ve ferağ ile bunlar üzerinde rehin ipotek intifa gibi aynı haklar tesis edebilir, kısmen veya tamamen başkalarına ait gayrimenkuller üzerinde irtifak hakkı, gayrimenkul mükellefiyeti kar irtifakı tesis edebilir. j) Şirket konusu ile ilgili gerekli her türlü motorlu motorsuz araçlar alır, satar, kiralar, kiraya verir. k) Şirketin konusuna giren ticari, mali ve hukuki işlemleri yapar. Patent, ihtira beratı, marka, know-how, franchise gibi sınai hakları iktisap eder ve bu hakları şirket adına tescil ettirir, bu nevi hakları icabında başkalarından devren iktisap eder, bilcümle mevzuatın öngördüğü şekilde bunları süreli ve süresiz kiralar veya başkalarının istifadesine tahsis eder. l) Konusu ile ilgili bilcümle ihalelere, müzayedelere, artırma ve eksiltmelere katılır, ürün, mahsul ve mamullerini satmak veya diğer işlerini gerçekleştirmek üzere ihaleler, müzayedeler, artırma ve eksiltmeler açar veya tertipler. m) Şirket borç ve alacaklarını temin için ipotek rehin kefalet ve diğer teminatları alabilir ve verebilir. Yukarıda gösterilen işlemlerden başka ilerde Şirket için faydalı ve gerekli görülecek işlere girişilmek istenildiği takdirde, ortaklar kurulunda karar almak kaydıyla, Şirket bu işleri de yapabilir. Ana sözleşme değişiklikleri tescil ve ilan ettirilecektir.


Geri Dön