25 / 04 / 2024

Dumankaya 2015'te gelirini yüzde 19 artırdı!

Dumankaya 2015'te gelirini yüzde 19 artırdı!

Satışlarının üçte ikisini Avrupa yakasındaki projelerden sağlayan Dumankaya İnşaat, 2014’te 400 milyon liralık satış geliri elde etti. Uğur Dumankaya, bu yılın ilk 3 ayında gelirlerini yüzde 19 artırdıklarını belirtti..



Satışlarının üçte ikisini Avrupa yakasındaki projelerden sağlayan Dumankaya İnşaat, 2014’te 400 milyon liralık satış geliri elde etti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, bu yılın ilk 3 ayında gelirlerini yüzde 19 artırdıklarını belirterek yıl sonunda 580 milyon lira ciro hedeflediklerini kaydetti.


Geçen yıl 400 milyon liranın üzerinde satış geliri ile dikkat çeken Dumankaya İnşaat, 2015’in ilk 3 ayında 106 milyon lira satış geliri elde etti. Satışların yüzde 64’ünü Avrupa yakasındaki projelerden, yüzde 36’sını Anadolu yakasındaki gayrimenkullerden sağladıklarını aktaran Uğur Dumankaya, “Geçen yıl ocak-mart dönemine kıyasla bu yıl ilk üç ayda yüzde 19 gelir artışı yaşadık. Bu sene toplamında 580 milyon lira satış geliri hedefliyoruz.” dedi. Ocak-mart arasındaki satış gelirinin yüzde 32’sini yurtdışındaki müşterilerden sağladıkları bilgisini veren Dumankaya, “Ülkede güvensizlik aşağı dönmüşken bu tarz başarılar elde etmek önemli. Bunları düşük kâr marjları ile sağlıyoruz.” diye konuştu. Sektörde öncü olmayı planladıklarını, bunun için araştırma şirketleriyle sürekli nabız yokladıkları bilgisini veren Dumankaya, son dönemde bazı projelerde yaşanan gecikmelerle ilgili de, “Sistematik problemler oluştu. Mağduriyetlerin ve hataların farkındayız. Hatalardan ders aldık. Bunlarla ilgili uğraşıyoruz. İşimizi düzgün yapacağız, karşınıza alnımız ak çıkacağız.” ifadelerini kullandı. Halkalı’daki gecikme sebebiyle, müşterilerinin  kiralarını ödemeye başladıklarını kaydeden Dumankaya, “İsteyenlerin de dairelerini banka kredileriyle iade alıyoruz. Ancak şu ana kadar iade olmadı. Çünkü kazandırdık, ama bu elbette hiçbir şeyi meşru kılmaz. Miks ve Ritim’de de ertelemeler oldu. Bunları şimdi çözüyoruz.” dedi. Şirkette yeni yapılanma içinde olduklarını kaydetti. Flex Office Bahçeşehir’in tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Uğur Dumankaya, bu projenin de yüzde 60’ını şimdiden sattıklarını açıkladı. Kuveytli Al Mazaya Holding ile ortaklık imzalayarak Ritim İstanbul’un arsasını 190 milyon liraya satın alan Dumankaya İnşaat yönetimi, Ritim İstanbul’da satışların yarıyı aştığını açıklamıştı. Sancaktepe’deki Dumankaya Address’te de ön talep toplamaya başlayan şirket, Çayırova ve Fikirtepe’deki projeleri de eylülde satışa çıkaracak.


YÜZDE 60’INI TANITIMDAN ÖNCE SATTI


Yüzde 60’ı tanıtım öncesi satılan Flex Office Bahçeşehir’in yüzde 38’i Dumankaya’nın finansman gereçleri ile, yüzde 33’ü banka kredisi ile, yüzde 29’u ise peşin satıldı. Satışın yüzde 55’inin yurtdışındaki müşterilere olduğu bilgisini veren  Uğur Dumankaya, 50 ofisin ise blok şeklinde yerli bir yatırımcı tarafından satın alındığını açıkladı. Dumankaya İnşaat Genel Müdürü Abdullah Yazıcı, Bahçeşehir’deki Flex Ofis hakkında bilgi verdi. Buna göre proje 32 katlı bir blokta 1+1, 2+1 ve stüdyo olmak üzere 321 ofisten oluşuyor. Normalde bir ofis yatırımının 16-20 yıl arasında geri döndüğünü hatırlatan Genel Müdür Abdullah Yazıcı, “Biz bu süreyi 10 yıla çektik. Bu konuda çok iddialıyız.” dedi. Projenin yüzde 28’ini büyüklüğü 38-47 metrekare arasında stüdyo ofisler, yüzde 31’ini büyüklüğü 62-85 metrekare arasındaki 1+1’ler, yüzde 40’ını büyüklüğü 88-147 metrekare arasında değişen 2+1’ler oluşturuyor. En küçük ofisin fiyatının 119 bin liradan başladığı projede 1+1’lerin fiyatı 164 bin liradan, 2+1’lerin fiyatı ise 240 bin liradan başlıyor.


Zaman


Geri Dön