24 / 04 / 2024

Dumankaya Gizli Bahçe'de villalar 1.7 milyon lira!

Dumankaya Gizli Bahçe'de villalar 1.7 milyon lira!

Kaliforniya mimarisiyle yaptığı 'Villa Gizli Bahçe'1 projesini tanıtan Dumankaya İnsaat'ın patronu Uğur Dumankaya " 49 villanın 10'unu kendimize ayırdık ama sığmayınca satmaya karar verdik " dedi...



Kaliforniya mimarisiyle yaptığı 'Villa Gizli Bahçe'1 projesini tanıtan Dumankaya İnsaat'ın patronu Uğur Dumankaya "49 villanın 10'unu kendimize ayırdık ama sığmayınca satmaya karar verdik" dedi. 



DUMANKAYA İnşaat, 'Gizli Bahçe Villa' projesini tanıttı. Tuzla'da hayata geçirdiği oturuma hazır ve 51 dönüm arazi üzerine konumlandırılan Villa Gizli Bahçe'de 49 villa bulunuyor. Kaliforniya mimarisiyle dizayn edilen villalar konumları itibariyle birbirlerinin manzarasını kesmiyor. Orman havası ile dikkat çeken Villa Gizli Bahçe projesinde her villanın kendine ait havuz ve otoparkının yanı sıra ortak kullanıma açık havuz, güneşlenme terasları ve bahçeler bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 dakika uzaklıkta yer alan projede 256 m2-271 m2 arası büyüklükte villalar lansmana özel 1.400.000 TL-1.773.000 TL arasında değişen fiyatlarla sunuluyor. Ödemeler yüzde 30'u peşin, yüzde 55'i banka kredisi ve yüzde 15'i de Dumankaya bünyesinde kredilendiriliyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya "Burada 10 villayı kendimize ayırmıştık ancak çok kalabalık aile olduğumuzdan sığamadık. 


Bu nedenle onları da satmaya karar verdik. Buradan zarar ediyoruz biz, arsa olarak satsak daha çok kâr ederdik" dedi. Gezi olayları sırasında yaşanan kargaşadan dolayı projedeki satışların yüzde 30 gerilediğini söyleyen Dumankaya, son döviz hareketlerinden etkilenmediklerini belirtti. Kur artısı etkilemedi Döviz yatırımlarının gayirmenkule yaradığına dikkat çeken Dumankaya "İnsanlar döviz artışı nedeniyle ellerindekini bozdurup ev alıyorlar. 


Yani artış iyi oldu. Ancak dövizin artma beklentisi devam ederse bu, satışlara mutlaka olumsuz olarak yansır. Kendi krizimiz bizi etkilemez fakat dış kaynaklı kriz sıkıntı yaratır. Konut kredisi faizleri yüzde 20 arttı. Riskli zamanlarda markalı projeler daha çok satıyor. Yüzde 18 KDV'den dolayı 2014-2015'te stoğu olan inşaat firmaları sıkıntı yaşamayacak. Bizim stoklarımızda ise 2 bin civarı konut var bunların değeri 1.2 milyar lirayı buluyor. 

2014 yılında 3.084 daireyi teslim edeceğiz. 9 adet yürüyen projemiz var, bunlara ek olarak Modem Kule, Sancaktepe projesi ve bir başka projeyi daha hayata geçireceğiz. Yüzde 38 büyüme ve 580 milyon dolar ciro hedefliyoruz bu yıl" diye konuştu. 


Star Gazetesi 


Geri Dön