28 / 03 / 2024

Dumankaya İnşaat 100 bin öğrencilik bölgeye 25 milyon dolar yatırdı!

Dumankaya İnşaat 100 bin öğrencilik bölgeye 25 milyon dolar yatırdı!

Dumankaya İnşaat, Tuzla-Aydınlı bölgesinde 25 milyon dolar yatırımla üniversite öğrencilerini hedefleyerek Adres Kampüs projelerini hayata geçiriyor



Bölgenin iki ayrı yerine Adres Kampüs Batı ve Doğu isimleriyle konumlanacak olan projelerde toplam 278 konut ve 21 ünite ticari alan yer alacak. Bugüne kadar bölgenin hep Sabiha Gökçen Havalimanı ile ön plana çıktığını söyleyen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, “Bölge aynı zamanda üniversitelerin yoğunlukta olduğu bir alan. Mevcut üniversitelerin öğrencilerinin dışında bir kaç yıl içerisinde o bölgede 100 bin öğrencinin bulunacağı tahmin ediliyor. Bu da büyük bir potansiyel anlamına geliyor. Öğrenci, ebeveynleri ve öğretim görevlilerini hedefliyoruz” dedi. Dumankaya, 9 ve 10’uncu Adres projelerinden sonra aynı bölgede bu yıl içinde iki tane daha Adres projesi açıklayacaklarını, 2012 yılı içerisinde toplam 1.5 milyar TL’lik proje satışa çıkaracaklarını söyledi.

Kendisi idare edecek
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, “Her iki sitenin yönetimini de kendimiz yapacağız. Sonuçta orada öğrenciler yaşayacak. Yurt yaşantısına dönüşebilir. Hatta biz de dönüşsün isteriz. Bu durum yatırımcı için de gayet avantajlı bir durum. Ancak öğrencilerin yaşadığı yerlerde bazı sorunlar belirebiliyor. İdare bizde olacağı için ters bir olayın yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Böylelikle öğrenci ailelerinin de içleri rahat olacak” diye konuştu. Bölgedeki üniversite yoğunluğu ile ilgili olarak da Dumankaya, “Sadece 6 bin öğrenci Süleyman Şah Üniversitesi’nde olacak. Bu okulun Mütevelli Heyeti Başkanlığını Ali Dumankaya yapıyor” diye konuştu.

51 bin TL’den başlıyor
Projeler hakkında bilgi veren Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador, şunları söyledi: “Kampüs Doğu ve Kampüs Batı projeleri ile ‘Adres’ konseptindeki toplam daire sayısı 2 bin 500’e yaklaşacak. Kampüs Doğu’da 144, Batı’da ise 134 daire var. Stüdyo tipi, 1+1 ve 2+1’lerin bulunacağı projede daireler 37 metrekare ile 81 metrekare arasında değişiyor. Fiyatlar ise 51 bin TL ile 111 bin TL arasında olacak. Projedeki tüm daire ve ticari alanların satışlarını 1 ay içerisinde bitireceğimizi tahmin ediyoruz. Arazi bizim olduğu için fiyatlar bu kadar uygun. Bölge 100 bin öğrenci ile dolduğu zaman ikinci el fiyatlarında büyük yükseliş olacaktır.”

Hürriyet

 


Geri Dön