27 / 04 / 2024

Dumankaya Modern'in yüzde 30'u satıldı!

Dumankaya Modern'in yüzde 30'u satıldı!

Yatırımcılar ‘heykel gibi' evleri sevdi, 3 haftada projenin Dumankaya Modern'in yüzde 30'u satıldı



Avrupa Yakası'ndaki ilk konut projesini Bahçeşehir'de 3 hafta önce satışa çıkaran Dumankaya İnşaat, dairelerin yüzde 30'unun satışını tamamladı. 35 m2 dairelerin 55 bin liradan satıldığı projeye yatırımcıların ilgisi yüksek.

Dumankaya İnşaat'ın Avrupa yakasındaki ilk projesi olan ve binaların “üst üste yığılmış heykelleri” andırdığı sanata odaklı mimarisi ile dikkat çeken 716 konutluk 'Dumankaya Modern'in 3 haftada yüzde 30'unun satışı tamamlandı. Projeye yatırımcıların yoğun bir ilgisi olduğunu ve haftada 45'in üzerinde daire sattıklarını ifade eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, “105 milyon TL yatırımla Bahçeşehir'de satışa çıkardığımız projede 35 m2 dairelerin fiyatlarını 55 bin TL'den başlattık. Yatırımcılar için fiyat önemli ancak Bahçeşehir'de proje rekabeti de son zamanlarda hızlandı. Ağaoğlu'ndan Fiyapı'ya kadar pek çok grup var ve artık konutlarda aynı lokasyonda bile metrekaresi 800 liradan başlayıp 3 bin liraya kadar değişen bir fiyat skalası söz konusu. Bu rekabette tasarımda farklılık da yatırımcıyı cezbetti” diye konuştu.

Fiyatlar 1 ayda % 5 arttı
Haftada 45'in üzerinde daire sattıklarını belirten Dumankaya, “520 dairelik projede büyüklüğü brüt 35-139 metrekare arasında olan ve stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1'lerden oluşan dairelerin fiyatları, 55 bin TL'den başlayıp 208 bin TL'ye kadar çıkıyordu. Ancak fiyatlar şimdi yüzde 5 arttı” dedi. Projede 1+1'ler kadar 3+1'lerin de talep gördüğünü ifade eden Dumankaya, satışlara yüzde 25 prim potansiyeliyle başladıklarını, primin yüzde 40'a ulaşmasını beklediklerini söyledi. Dumankaya 3 etapta satışa sunulacak projenin inşaatına Mayıs'ta başlanarak Ekim 2012'de teslim edileceğini kaydetti. Avluları, 7 farklı tasarımlı bahçeleri ve balkonlu tasarlanan daireleriyle 21 bin 695 metrekare arazi üzerinde konumlanacak proje, 4'ü yatay 10 bloktan oluşacak. Projede 2 yüzme havuzu, sanat kafe, fitness center, sanat atölyesi, hobi odaları, spor sahası, çocuk oyun alanı, yansıma havuzları, açık ve kapalı otoparklar yer alacak. Dumankaya Modern'in yaratıcı ekibinde ise alanında pek çok ödülün sahibi Proje Mimarı Bünyamin Derman, Heykeltıraş Mehmet Aksoy, İç Mimar Atilla Kuzu, Peyzaj Mimarı Başak Taş ve Işık Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu yer alıyor.

7 farklı temalı bahçe ve avlusu var
Doğadaki taşlar arasındaki yeşillikten esinlenilerek oluşturulan ve mimari, sanat, tasarım, doğa ve ışık boyutlarıyla konutta yeni bir stil yaratacağı belirtilen Dumankaya Modern'de binalar, üst üste yığılmış heykelimsi katmanlardan oluşuyor. 7 farklı temalı bahçelerin ve balkonların yer alacağı projede bloklar arasında da geniş avlular, ayrıca meydanında ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy'a ait bir heykel bulunuyor.

‘İnşaatı taahhüt firmasına verip proje geliştirmeye odaklanacağız'
Bu yıl 6 projeyi daha hayata geçireceklerini açıklayan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, şöyle devam etti: “Dumankaya Modern ile birlikte 3 bin 332 dairelik 7 projenin toplam satış değeri 530 milyon TL'ye ulaşacak. Kurtköy 1'de 378, Kurtköy 2'de 300 konut, Güzelbahçe'de 750 konut ve 50 villa, Aydınlı bölgesinde 650 konut, Dumankaya Vizyon Ofis projesinde 158 ofis yer alacak.”

Krizde yüzde 25 büyüdüklerini, bu yıl da hedeflerinin aynı oranda büyümek olduğunu söyleyen Dumankaya, bundan sonra proje geliştirmeye odaklanacaklarını belirterek, “Artık ihale açarak inşaatı taahhüt firmalarına vermeyi planlıyoruz. İlkini Dumankaya Modern için 2010'un ilk yarısında açacağız. Proje geliştirici yönümüze ağırlık vermemiz, ileride kurmayı düşündüğümüz GYO'ya da temel oluşturacak” diye konuştu. Dumankaya, tüm projelere rezidans, asistanlık, aktivite, tasarım, değerleme gibi pek çok satış sonrası hizmeti verdikleri Dumankaya Pusula'nın da devreye girdiğini sözlerine ekledi.
Nihal Yuvacan/Vatan

0212 672 88 98

www.dumankaya.com


Geri Dön