19 / 04 / 2024

Dündar Yetişener: 2014'te inşaat sektöründe yüzde 5 büyüme olacak!

Dündar Yetişener: 2014'te inşaat sektöründe yüzde 5 büyüme olacak!

İMSAD tarafından Güvenli Yapı ve Kentsel Dönüşüm temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde konuşan Dündar Yetişener 2014'te inşaat sektöründe yüzde 4-5 arasında büyüme beklediklerini dile getirdi...



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından Güvenli Yapı ve Kentsel Dönüşüm temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde konuşan Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, ülkede güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapılar için yapı yasasına ve tüm bina tasarımı ile yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti. 2014'te inşaat sektöründe yüzde 4-5 arasında büyüme beklediklerini dile getiren Yetişener, 'Türkiye'nin 2023 ihracat hedefi olarak belirlenen 500 milyar doların yüzde 20'sini, yani 100 milyar dolarını bizler inşaat malzemesi ihracatıyla karşılamayı hedefliyoruz' dedi. Yetişener, bu amaç doğrultusunda Güvenli Yapılar Yol Haritası 1 raporunu hazırladıklarını söyledi.


Bakanlık binaları örnek


5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, '15 milyon hanenin yalıtımı bulunmuyor.Yalıtımda yüzde 35'e varan bir tasarruf yapma imkanı bulunuyor.Kendi bakanlık binalarımız yalıtımını gerçekleştirerek yüzde 46 tasarruf elde etti. Her yıl için 15 milyar liralık tasarruf yapılması mümkün' dedi.


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön