25 / 04 / 2024

Dünya kupası stadları Türk çimentosuyla inşa edildi!

Dünya kupası stadları Türk çimentosuyla inşa edildi!

Brezilya’da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye’den giden çimentoyla inşa edildi.Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, çimento ihracatı arttı dedi...



Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, dünyanın önemli dev organizasyonlarının çimento ihracatını artırdığını söyledi.


Brezilya’da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye’den giden çimentoyla inşa edildi. Dünya Kupası’nın düzenlendiği Brezilya’ya altyapı ve stat inşaatı için önemli miktarda çimento ihraç ettiklerini belirten Ünal, “Brezilya’ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz. Yıllık ihracatımızın yüzde 10’unu bu ülkeye gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar gönderdiğimiz çimento 5 milyon tonu buldu” dedi.


Avrupa’da üretim birincisiyiz


Ünal, geçtiğimiz kış gerçekleştirilen Soçi Kış Olimpiyatları tesislerinin inşaatı için de Rusya’ya ciddi miktarlarda çimento gönderdiklerini ifade etti.


2020 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’daki stat çalışmalarına da çimento gönderdiklerini kaydeden Ünal, "Çimentoda dünyanın beşinci, Avrupa’nın en büyük üreticisiyiz” dedi.


BUGÜN GAZETESİ



Geri Dön