28 / 03 / 2024

Dünya Mimarlık Festivali'nde 11 Türk proje finalde!

Dünya Mimarlık Festivali'nde 11 Türk proje finalde!

Barcelona'daki Dünya Mimarlık Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye'den 11 proje finale kaldı



Londra merkezli EMAP Media Group tarafından 4-6 Kasım tarihleri arasında Barcelona'da gerçekleştirilecek World Architecture Festival (Dünya Mimarlık Festivali) kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye'den 11 proje finale kaldı. Finale kalan isimler arasında Acıbadem Maslak Hastanesi'nin iç mekan düzenlemesiyle Atilla Kuzu ve Levent Çırpıcı, 7800 Çeşme Residences&Hotel ile Emre Arolat gibi isimler var.

635 proje
Geleceğin Projeleri başlıklı bölümün konut, kentsel planlama, kültürel yapılar, ticari yapılar gibi alt kategorilerinde de Türkiye'den eserler finalde yarışmaya hak kazandı. Başkanlığını Architectural Review Dergisi'nin editörü Paul Finch'in yürüttüğü WAF Dünya Mimarlık Festivali'nde bu yıl, 62 ülkeden 635 proje sergilenecek. Festivalin yarışma bölümünde finale kalan eserler, aralarında Rafael Vinoly, Farshid Moussavi, Kengo Kuma, Sir Peter Cook, Süha Özkan gibi kent ve mimarlık platformlarında söz sahibi kişilerin yer aldığı uluslararası büyük jüri tarafından değerlendirilecek.

Büyük çoğunluğunun mimarlardan oluştuğu 2 binin üzerinde katılımcının ziyaret etmesi beklenen festival kapsamında yarışmanın dışında, güncel mimarlık konuları üzerine seminerler, "Sürdürülebilir Mimarlık" temalı bir sergi ve öğrenciler arası proje yarışması da düzenlenecek.
Gazete Habertürk


Geri Dön