25 / 04 / 2024

Dünya Su Kongresi işletme sınavını geçemedi!

Dünya Su Kongresi işletme sınavını geçemedi!

Mart ayında yapılan Dünya Su Kongresi için alelacele açılan Haliç Kongre Merkezi, işletmecisi olmadığı için derin bir sessizliği gömüldü



Dünya kongre turizminden pay almak isteyen İstanbul, işletme sorununa takıldı.Mart ayında yapılan Dünya Su Kongresi için alelacele açılan Haliç Kongre Merkezi o tarihten bu yana işletmeci ihalesi yapılamadığı için 'sahalara çıkamadı'. Aynı şekilde kaynağı Hazine tarafından ayrılan ve halen inşaatı devam eden İstanbul Kongre Merkezi de işletmeci ihalesi bekliyor.

IMF ve Dünya Bankası 2009 Toplantıları'nın yapılacağı kongre vadisinde yer alan İstanbul Kongre Merkezi'nin ekim ayından önce bitmesi söz konusu. Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun yeni binası ile birlikte açılması planlanan merkez için herkesin gözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde.

Kongre kararı bir günde alınmaz
İstanbul'da yapılan Su Kongresi'ni organize eden ve bir defalığına Haliç Kongre Merkezi'ni dolduran İkon Turizm'in Genel Müdürü Ali Güreli, kongrelerin bir günde karar verilen şeyler olmadığının altını çizerek, "Bu nedenle bu tür kongre merkezlerinin çok önceden pazarlanması gerekiyor" dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nin tamamlanması için gerekli kaynağın Hazine'den aktarıldığını söyleyen Güreli, "200 milyon dolarlık bir yatırım ile burası ekim ayına kadar bitecek. Neden belediyenin halen işletmeci için ihaleye çıkmadığını bilmiyoruz." dedi. Turistik Oteller, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayandır da "Kongreler dünyada 2-3 yıl önceden karar verilen şeyler, Doğru bir yönetim tarzı ile hızla yola çıkmamız gerek" diye konuştu.
Hacer GEMİCİ/Gazete Habertürk


Geri Dön