26 / 04 / 2024

Dünya Ticaret Merkezi 13 yıl sonra yeniden açıldı!

 Dünya Ticaret Merkezi 13 yıl sonra yeniden açıldı!

ABD'de 11 Eylül saldırılarıyla yıkılan İkiz Kuleler'in yerine inşa edilen yeni Dünya Ticaret Merkezi'nin açılışı yapıldı. 3.8 milyar dolara mal olan bina 541 metre ile ABD'nin en yüksek yapısı...



ABD tarihinin en büyük terör olayı 11 Eylül saldırısına uğrayan New York'daki Dünya Ticaret Merkezi, 13 yıl aradan sonra yeniden açıldı. 541 metre yüksekliğindeki 104 katlı "One World Trade Center" yıkılan İkiz Kuleler'in yerindeki anıt ve müzenin de dâhil olduğu alanda bulunuyor. Binanın 3 milyar 800 milyon dolara mal olduğu açıklandı. İnşaatı 8 yıl süren yeni bina Manhattan siluetine yeni bir görünüm katarken aynı zamanda dünya ticaretinin kalbinin attığı New York'un ve ABD'nin en yüksek yapısı oldu. Gökdelen alanında 11 Eylül kayıplarının anısına bu yıl anma törenleriyle açılan anıt ve müze de bulunuyor. Gökdelenin tepesindeki seyir terası ise ileride halka açılacak. Merkezde yer alacak ofislerin yüzde 60'ının kiralandığı belirtildi. Merkezde 63'üncü kata kadar ofislerin metre karesi ortalama 140 dolara kiralandığı, üst katlara çıkıldıkça fiyatların yükseldiği kaydedildi. 


NEW YORK'UN SİL UETİ GERİ GELDİ 

Alanın ve binanın sahibi olan New York Liman Yönetimi Genel Müdürü Patrick Foye "New York'un silueti tamamlandı" dedi. Foye, binanın Amerika'daki en güvenli işyeri merkezi olduğunu da söyledi. Foye, yapımda mevcut inşaat kurallarının da ötesine geçilerek çelikle güçlendirilmiş betonun kullanıldığını belirtti.


Sabah Gazetesi


Geri Dön