20 / 04 / 2024

Dünya turizmi 4-7 Aralık'ta Travel Turkey'de buluştu!

Dünya turizmi 4-7 Aralık'ta Travel Turkey'de buluştu!

4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen 8. Turizm Fuar ve Konferansı başarıyla sona erdi. 902 firmanın katıldığı fuarı, Türkiye'nin 52 ilinden ve 67 ülkeden toplam 28 bin 73 kişi ziyaret etti.





Ziyaretçi sayısındaki artış ve yeni iş bağlantıları ile Travel Turkey  İzmir  sektörün yüzünü güldürdü. Fuar, turizm endüstrisinden tam not aldı. 


Travel Turkey İzmir, turizm sektörünü İzmir'de buluşturdu. Katılımcılar; dört gün boyunca 2015 yılı turizm sezonu için profesyonel ziyaretçilerle görüşerek önemli iş bağlantıları kurdu. 


Etkinlik bu yıl da bir rekora imza attı: Bu yıl ülke sayısında geçtiğimiz yıllara oranla büyük bir artış gözlendi. Geçtiğimiz yıl 22 ülkenin katıldığı Turizm Fuar & Konferansımda, bu yıl 30 ülke hizmet ve ürünlerini sunmak için yer aldı. Gelecek sezonun turizm trendleri Travel Turkey İzmirle start aldı. Fuar, yeni iş bağlantıları kurmak için muhteşem bir platform oluşturdu. Partner ülke İtalya ve Partner il Adıyaman fuarda. ziyaretçilere ve katılımcılara kendilerini tanıtma fırsatı buldular. 

Bu yıl liıara katılan ülkeler; Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Cibuti, Endonezya, Etiyopya, Gambiya, Gürcistan, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Sudan, Hindistan, İran, İtalya, tenya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Namibya, Nijerya, Fbrtekiz, Ruanda, Uganda, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkiye ve Yunanistan'dı. 


Fuartia; Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Giresun, İğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Şanlıurfe, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Bergama, Bodrum, Bornova. Didim, Edremit, Eğirdir, Fethiye, Kapadokya, Karaburun, Kuşadası, Marmaris, Menderes destinasyonlan yer aldı. 

4 gün boyunca süren turizm fuarını; 28 bin 73 kişi, 67 ülkeden ve Türkiyehin 52 şehrinden gelen ziyaretçiler gelecekteki turizm potansiyelini planlamak ve değerlendirmek üzere İzmirte geldiler. Geçtiğimiz yıl fuarı, 34 ülkeden 26 bin 487 kişi ziyaret etmişti. 

Fuarı ziyaret eden ülkeler: ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Arjantin, Arnavutluk, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Belçika, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Cibuti, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere. 

İran, İspanya, İsrail, İsveç İsviçre, İtalya, Jamaika, Japonya, Kanada. Karadağ, Katar, Kenya. 

Kıbrıs, Kırgızistan, KKTC, Kore, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Nijerya, Fbrtekiz, Romanya, Ruanda, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayvan, Togo, Tunus, Yunanistan, Zambiya. 

Fuan ziyaret eden iller: Adana, Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay İsparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfe, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova. 

THYYıin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği 21 ülkeden; Güney Afrika, Nijerya, İngiltere, Azerbaycan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Macaristan, Almanya, Aıjantin, İspanya, Bosna Hersek, Cibuti, Fransa, İran, İtalya, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Rusya, Kenya özel davetli, yabancı sektör temsilcileri fuan ziyaret ederek katılımcı olan turizmcilerle görüştü. Alım heyetleri fuarın ilk iki günü katılımcılarla l/A holünde yüz yüze görüştü. Uluslararası satın almacılar İzmir Agora, Efes ve Meryem Ana turu kapsamında tarihi bölgeleri ziyaret etme ve Izmirf tanıma olanağı da buldu. 


Organizasyon kapsamında "Yarının Hırizmine İzmir Yaklaşımı" konulu konferans, 7 sunum ve 3 farklı sergi düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde izmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. AŞ. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Hırkey Fuarcılık AŞ. işbirliğinde organize edilen Travel Tlırkey İzmir - 8'nci Turizm Fuar & Konferansı; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendi. 2015 yılında Fuar IzmirUe düzenlenecek Travel Hırkey izmir - Turizm & Konferansı, yerli ve yabancı turizm profesyonellerini İzmirüe tekrar biraraya getirecek. (İHA) 

Mücadele Gazetesi


Geri Dön