19 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Dünyaca ünlü fındık firmasına şok! Hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasına karar verdi. Söz konusu inceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde yürütülecek.



Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ferrero International S.A. ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretim aşamasından itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamalarına kadar bütün kademelerdeki eylemleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

ŞİRKET HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ

Rekabet Kurumu’nun ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli buldu ve Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

FINDIK TEDARİK SÜRECİNİN BÜTÜN AŞAMALARI İNCELENECEK

Rekabet Kurumundan edinilen bilgiye göre de soruşturma sürecinde Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'nin, fındık alım pazarında pazara hakim durumda olup olmadığı, fındık alım pazarındaki fiyatlama davranışlarının sömürücü ve haksız nitelikte bulunup bulunmadığı,şirketin fındık alım aşamasında fiili münhasırlık uygulayıp uygulamadığı, sözleşme yapmanın reddi niteliğinde uygulamaları olup olmadığı tüm yönleri ile incelenecek. İnceleme, büyük ölçüde pazar verilerine dayalı olarak ve fındık tedarik sürecinin bütün aşamalarını kapsayacak şekilde sürdürülecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön