27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü otomobil markası, 300 binden fazla aracını geri çağırdı!

Dünyaca ünlü otomobil markası, 300 binden fazla aracını geri çağırdı!

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, arka lamba şikayetleri yüzünden 321 binden fazla aracını geri çağırma listesine ekledi. Şirket, geri çağırmanın nedenini açıklarken ekim ayı sonunda büyük ölçüde dış pazarlardan gelen ve aracın arka lambalarının yanmadığını iddia ederek şikayetçi olan müşt



ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de 321 binden fazla aracı, arka lambaların aralıklı olarak yanmaması sebebiyle geri çağırdığını açıkladı. Haber, şirketin cuma günü Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 30 bin Model X otomobilini ön yolcu hava yastığının yanlış açılmasına neden olabilecek bir sorun sebebiyle geri çağırmasından sonra geldi. Peş peşe gelen geri çağırmalar nedeniyle, şirket hisseleri yüzde 3 oranında düştü ve bu sonuçla son iki yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

UZAKTAN GÜNCELLEME PAYLAŞILACAK

Elektrikli araç üreticisi, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) gönderdiği dosyada, arka lamba ile ilgili geri çağırmanın bazı 2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlarını ilgilendirdiğini söyledi. Teksas merkezli Tesla, arka lamba  sorununu düzeltmek için uzaktan bir güncelleme yayınlayacağını ve geri çağırma ile ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma raporunun şu ana kadar olmadığını ifade etti.

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ ARTINCA ŞİTKET GERİ ÇAĞIRMA KARARI ALDI

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geri çağırma kararının, ekim ayı sonunda büyük oranda dış pazarlardan gelen ve aracın arka lambalarının yanmadığını öne süren müşteri şikayetleri üzerine alındığını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön