16 / 04 / 2024

Dünyada yaşanacak en iyi yer Canberra! Ya Türkiye?

Dünyada yaşanacak en iyi yer Canberra! Ya Türkiye?

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na göre, dünyada yaşanacak en iyi yer Avustralya'nın başkenti Canberra. 9 faktöre göre yapılan sıralamada Türkiye, yaşanılacak en zor ülkeler arasında...



Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) üyesi olan 34 ülkenin 362 bölgesini kapsayan raporunda, en yaşanılası yerler sıralamasında zirveye Canberra otururken, yine Avustralya'dan Sydney, Melbourne ve Perth kentleri ilk 10'a girmeyi başardı. 


Değerlendirmede, gelir, eğitim, iş olanağı, güvenlik, sağlık ve çevre dahil olmak üzere saadeti artıran dokuz faktör göz önünde bulunduruldu. 


Bölge bazında yaşanılacak en iyi yerlere, ABD'nin New Hampshire ve Minnesota eyaletleri dahil olurken, Meksika'nın eyaletleri bu sıralamada son 10'a girdi. 


AGİT'in ülke bazındaki sıralamasında birinciliğe yine Avustralya oturdu. Meksika, Türkiye, Macaristan, Polonya ve Slovakya ise yaşanılacak en zor ülkeler arasında yer aldı. 


Sıralamadan, Avustralya basının bir bölümünde gururla söz edilirken, bazıları sıralamayı hayretle karşıladı. 


Sydney Morning Herald, "Canberra, dünyanın en iyi ülkesinde, en yaşanılacak yer", Herald Sun ise "Canberra gerçekten dünyanın en iyi şehri midir? Daha çok idam cezası gibi" manşetlerini attı.


AA




Geri Dön