23 / 04 / 2024

Dünyagöz Hastanesi 3 yılda 20 hastane açacak!

Dünyagöz Hastanesi 3 yılda 20 hastane açacak!

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Bursa'da 1. yılını dolduran hastanelerinin gördüğü ilgiden memnun. Kapıcıoğlu, ". Bursa, en yeni hastanelerimizden biri" şeklinde konuştu.



Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Bursa'da 1. yılını dolduran hastanelerinin gördüğü ilgiden memnun. 2015-2018 yılları arasında 20 yeni hastane açmayı tasarlayan Kapıcıoğlu, ilklerin girişimcisi olarak başarılı bir işadamı. Hasta memnuniyeti ölçümlerini, vaka tecrübelerini ve medikal kadro değerlendirmelerini bilimsel anlamda takip eden Eray Kapıcıoğlu ile birlikte sağlık yatırımı konusunu enine boyuna konuştuk. 


Bursa'da kurulan Düııyagöz Hastanesi'ne kent sakinlerinin ilgisi asıl oldu? Tahmin ettiğiniz gibi mi gidiyor? 

Dünyagöz Bursa'da 1 yılını doldurdu. Bursa, en yeni hastanelerimizden biri. Hastanemizde profesör ve uzmanlardan oluşan Bursa ve İstanbul kökenli, kendi alanlarında yüksek vaka tecrübesine sahip çok değerli bir hekim kadromuz görev yapıyor. Göz sağlığında kullanılan, dünyada kullanılan en son teknoloji ve tedavi yöntemleriyle deneyimli medikal kadromuz eşliğinde 7 gün 24 saat Bursalılar'a hizmet veriyoruz. 


ttSGK anlaşmaları hastaları rahatlattı Şube açılmadan talepte bulunan ve Bursa'ya gelmemizi dört gözle bekleyen Bursa halkı ve komşu iller yoğun ilgisini kısa sürede gösterdi. Diğer tüm şubelerimizde olduğu gibi Dünyagöz Bursa'da SGK ile anlaşmamız kapsamında, farksız katarakt muayene ve ameliyatı ayrıca SGK fiyatlarıyla retinadan glokoma, kornea ameliyatlarına her türlü komplike göz tedavisi hizmetini sunuyoruz. Bursalılar artık İstanbul'a gelmelerine gerek Yabancı hastalar Dünyagöz'ü sevdi Hollanda, Almanya, ingiltere, Avusturya, isviçre ve Norveç gibi Avrupa ülkelerinin yanında birçok Ortadoğu ülkelerinden gelen hastalar Dünyagöz'ün, alanında uzman hekimleri tarafından son teknolojiler kullanılarak tedavi görme şansına sahip oluyor. 11 farklı dilde hizmet veren uzman doktorlarımız ve sağlık personelimiz ile yabancı hastaların tedavilerini gerçekleştiriyoruz. kalmadan lazer, katarakt, glokom, retina, çocuk göz sağlığı, kornea ameliyatları, göz estetiği gibi gözün tüm branşlarında teşhis ve tedavilerini olup hastanemizden memnun şekilde ayrılıyorlar. 


Ulaşılabilir fiyat, 5 yıldızlı otel konforu 1997 yılından bu yana tüm grup genelinde profesyonelce yürüttüğümüz sağlık turizmi paketlerimizi Dünyagöz Bursa'da da hizmete sunuyoruz. Bu paketlerin içindeki en önemli kriterlerden biri yüksek teknoloji ile başarıyla gerçekleştirilen tedavilerin, yurtdışına kıyasla çok daha ulaşılabilir fiyat politikasıyla sunulmasıdır. 

Yabancı hastalara 5 yıldızlı otel konforuyla sunduğumuz hizmetin yanı sıra güzel Bursamızm doğal güzelliklerini de tanıma fırsatı yakalayabilecekleri sağlık turizmi paketlerimiz bulunuyor. Bursa'yı göz sağlığı alanında çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. 

Özellikle kaplıca turizmi nedeniyle Bursa'ya Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen yabancı hastalarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. 


Artık hastane tasarımlarında kullanıcıların rahatı ve lüksü daha fazla önemseniyor diyebilir miyiz? Siz Dünyagöz şubelerinde dekorasyon ve ERAY KAPICIOĞLU KİMDİR 1957 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdum. Ortaokul sonrasında babamın açtığı nalbur dükkânıyla iş hayatına atıldım. Ticaret hayatından oldukça keyif alıyordum ve bir süre sonra inşaat malzemesi toptancılığına sonrasında da inşaat yapımı işine başladım. 

Sonra sağlık sektörüne girdim. Türkiye'nin ilk branş hastanesini kurdum. Bugün inşaat çalışmalarımızın yanı sıra, gözün tüm branşlarında yüzlerce farklı tedavi yöntemi ile dünyada 18 ayrı noktada hizmet veren Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak 200 göz hekimi ve 2000 yakın çalışanımızla yolumuza devam ediyoruz. Evliyim, üçü kız biri erkek olmak üzere dört çocuğum var. Çocuklarım da Dünyagöz ve Kapıcıoğlu İnşaat şirketlerimde profesyonel olarak bana destek oluyorlar. 


sunuyoruz. Tüm hastanelerimizde mescidin yanı sıra sinagog ve şapel de bulunuyor. 107 yabancı ülkeden her yıl ortalama 40 bin yabancı hastaya sağlık turizmi alanında hizmet veriyoruz. Lazer, katarakt, retina ve göz estetiği konusunda farklı ülkelerden tercih ediliyoruz. 2014 yılında hedefimiz, bu sayıyı 50 bine çıkartmak. 

hasta psikolojisi bağının önemli olduğunu düşünüyor musunuz? 

Dünyagöz şubelerinde şubenin yerinin özellikle şehrin merkezinde olmasına, ayrıca mimariye çok önem veriyoruz. 

Kendi grup şirketimiz Kapıcıoğlu İnşaat ile çalışmaları yürütüyoruz. 


Modern ve akıllı sistemlerle desteklenmiş ferah mimarimizle, lüks otel konforundan farksız, gün ışığı alan cephelere konumlanmış standart ve VIP hasta odalarımızla, son teknoloji ile donatılmış ameliyathanelerimiz ve kişiye özel hasta danışmanlarımızla hasta psikolojisini pozitif yönde etkilemeye önem gösteriyoruz. 


Bir işadamı olarak Dünyagöz kavramını yarattıktan sonra sektörde hizmet çıtasının yükselmesine katkınız olduğunu söyleyebilir miyiz? 

Dünyagöz Türkiye'nin ilk öz

el branş hastanesidir. Öncelikle şunu söylemek isterim biz klinik merkez açmıyoruz, her göz hastanemiz 25 milyon USD ye mal oluyor. Bizden sonra göz konusunda irili ufaklı klinikler açılmış olsa da Dünyagöz olarak bugün bulunduğumuz konumda 18 şubemiz, 2000 çalışanımız ve 200 hekimimiz bulunuyor. Sahip olduğumuz yüzölçümüyle sadece Türkiye'nin değil, göz konusunda dünyanın en büyük hastaneler zinciriyiz. 

Gözün bütün branşlarında hizmet veren, 240 değişik göz ameliyatı yapabilen dünyadaki tek grubuz. Bugün insan kaynaklarından organizasyona ve hasta prosedürlerine kadar, Diyabetli hastanın göz sağlığını korumak için özel birim kuruldu yurtdışındaki göz hastanelerinde bile olmayan örnek bir yapılanmamız var. Dünyagöz JCI sağlık kalite belgesine sahip akredite bir kurum. 


Dünyagöz'ün alanındaki lider konumu aynı zamanda bize büyük bir sorumluluk getiriyor. Bu sorumluluğun bilinci ile göz sağlığı konusunda dünyada başarısı ispatlanmış en ileri teknolojiyi kullanıyor, tıbbi uygulamalarda yeni çalışmaları anlık takip ediyor ve uyguluyoruz. 


Çok yeni bir oluşuma daha imza attık. Göz konusundaki uzmanlığımızı gözle yakından ilişkili olan diyabet alanına da taşıdık . Dünya Diyabet Merkezleri'ni, Dünyagöz çatısı altında hizmete soktuk. 

Dünyagöz bünyesinde artık profesör ve uzman hekimlerden oluşan dahiliye hekimleri, endokrinologlar, diyetisyenler ve diyabet hemşirelerinin görev aldığı ayrı bir bölümden oluşan Diyabet Merkezleri hizmet veriyor. Diyabette göz sağlığının korunması çok önemlidir. Bu yüzden düzenli olarak göz kontrolü yaptırılmalıdır. 


Dünyagöz'e gelen diyabet hastaları, göz sağlıklarının yanı sıra laboratuar hizmetiyle her türlü metabolizma, diyabet testlerine ve tedavilerine artık tek bir noktadan çözüm buluyor, Dünya Diyabet ile tüm kontrollerini yaptırıyorlar. 


"1996 yılında ilk göz hastanesini kurduk; büyük riskti aıııa halk benimsedi" Ben; hem riskli hem de daha özel bir iş yapmak istiyordum. 


Böylece bir branş hastanesi üzerinden büyümenin daha rasyonel olacağına karar verdim.

Bir yıl sağlık işine ara verdim ama 1995'te içlerinde profesörlerin de olduğu çok değerli göz doktorları ile bir araya geldik. Oturduk hep birlikte ciddi bir fizibilite çıkardık; Türkiye'de bütün branşların ayrı olduğu, her branşın içinde gerekli teknolojinin bulunduğu özel bir göz hastanesi olmadığını gördük. Üniversitelerde branşlar var ama onlar da çok ileri teknolojileri getirmemişler. 

Bunun üzerine 1995'in Haziran ayında karar verip, Mart 1996'da Levent Dünyagöz'ü 10 değerli hekim ile hizmete açtık. O gün bu gündür sağlık ve inşaat işleri paralel yürüyor, 2 koldan devam ediyoruz. 2 işi de çok seviyorum ama büyüyen yapılanmamızla sağlık daha çok vaktimi alıyor diyebilirim. 


Sizin yaşantmız başlıbaşına bir başarı hikayesi olarak okunabilir. Birçok insanın sağlığına kavuşmasına vesile oldunuz. Bundan sonraki planlarınız nelerdir? Bu başarı hikâyesinin 2014 versiyonunda daha neler göreceğiz? 

1996'dan bugüne geldiğimizde hali hazırda Türkiye'de 8 ayrı ilde 14 noktada, Avrupa'da 4 ülkedeyiz. İşini çok seven 2000 çalışanımız ve 200 hekimimiz var. 


Yılda 700 bin muayene ve 80 bin ameliyat yapıyoruz. Dünyanın 107 ülkesinden yabancılar bize göz ameliyatı olmaya geliyorlar. 2011 yılında Frankfurt'ta Avrupa'nın ilk Türk cerrahi merkezini hizmete soktuk. 2013 Haziran ayında yüzde 30 oranında yabancı ortaklığımızın olduğu NBK Capital ile olan ortaklığımızı sonlandırarak hisselerimizi geri alıp yolumuza tek başımıza devam etme ve büyüme kararı aldık. 

2014'te de bunun ilk adımlarını atacağız. Yeni hedefimiz 2014 yılında borsaya açılmak ve şube ağımızı genişletmek. Bu alanlarda çalışmalarımız hızla sürüyor. 


2014'te yeni hastanelerimiz hizmete girecek. Yurtiçinde şuan arsaları alınmış ve inşaat çalışmaları devam eden İzmir, Kayseri, Konya, Erzincan, Çorlu, SUT'un fiyat düzenlemesinin ardından biz de hastalarımızın yoğun taleplerinden yola çıkarak 2013'iin Ağustos ayında sosyal sorumluluk misyonumuzla "Alo katarakt" projemizi başlattık. 1 yıl sürecek olan bu proje kapsamında katarakt ameliyatı ve muayenelerinde tüm vatandaşlarımız fark ücreti ödemeden kaliteli hizmeti alıyorlar. Kurumumuzda FDA onaylı IQ merceklerle yapılan katarakt ameliyatları için kendi kaynaklarımızdan 15 milyon TL bütçe ayırdık. 


 Hastane ekipmanı ve hastanelerinizin sahibi olduğu teknolojik araçlar dünya standartlarında. Bu yıl içerisinde sahip olduğunuz bu güce yeni ekipmanlar ya da teknolojiler eklenecek mi? 

Son dönemde kataraktta bıçaksız femtosaniye lazer yöntemi, lazer tedavisinde son teknoloji olan 3. nesil Smile yöntemini ve yaşa bağlı yakın görme tedavisi kamra yöntemini hastalarımızın hizmetine sunduk. 

Bu yöntemler Türkiye'de ilk kez Dünyagöz hastanelerinde uygulanmaya başladı. Avrupa Oftalmoloji Derneği eski başkanı Prof. Dr Pallikaris bilimsel danışmanlığımızı yapıyor ve her ay hekimlerimizle toplantılar düzenliyor, özel vakalar üzerinde tartışıyor ve çok değerli bilimsel paylaşımlar yapıyorlar. 


Sağlık kurumlarınıza başvuran hastalarda en yaygın göz rahatsızlığı hangisi? Türk insanının genel anlamda göz sağlığı nasıl? 


Aslında hastanemize başvurulan en yaygın göz rahatsızlıkları yaş gruplarına göre değişiyor. İş bebeklikten itibaren her yıl düzenli muayeneden başlıyor. Hastanelerimizde mutlaka damlalı muayene yaparak göz sağlığı için en kritik bölge olan gözdibine bakıyoruz. 40 dakika süren muayenemiz adeta göz check up niteliği taşıyor. 

Bundan 8-10 yıl kadar önce insanımızın gözde ciddi bir sorunu olmadan rutin göz kontrolüne gitme alışkanlığı olmadığını söyleyebiliriz. Bunu aşmaya başladığımız bir dönemdeyiz, bu anlamda mütevazı olmak istemiyorum koruyucu hekim şapkamızla ve kullandığımız çeşitli iletişim kanalları sayesinde bu bilinci aşılayabildiğimizi söyleyebilirim. 


Sayın Eray Kapıcıoğlu, Türkiye'de sağlık turizmi anlamında ciddi atdımlar yapılabileceğine inanıyor musunuz? 

Dünyagöz Türk sağlık turizmi açısından öncü bir marka. Bu yönde çalışmalarımızı profesyonel ekibimizle sürdürüyoruz. 


Sağlık turizm paketlerimizle hastalarımıza vize, uçak, otel, şehir turu dahil seçenekler Gaziantep,  Adana  ve  Ankara  Sincan'da hastanelerimizi hizmete sokacağız Bu yatırımların ardından 2015- 2018 yılları içerisinde de her yıl biri yurt dışında olmak üzere 5'er yeni yatırımla 20 hastaneyi daha grubumuza katacağız. Hedef iller, Diyarbakır, Trabzon, Urfa, Mersin, Eskişehir, Balıkesir, Aydın, Kütahya, Gebze, Denizli, Erzurum, Hatay, Malatya, Manisa, Maraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya. Yurtdışında 2014 itibarıyla Almanya'da Hamburg, Berlin, Münih, Sttutgart ayrıca Moskova, Almata, Tiflis, Erbil, Tripoli, Üsküp ve Kosova'da yeni Dünyagözleri açacağız. 

Dünyagöz Grubu hasta talepleri ile doğrudan ilgilenen bir yapıya sahip. 


Hasta taleplerini hizmete dönüştüren özel bir ekibiniz var mı? 

Bizim başarılı olmamızdaki en önemli unsur hastalarımızın talepleriyle doğrudan ilgilenmemiz ve sorunu doğru tespit etmemizdir. Tüm uzman hekimlerimiz ve personelimiz bu konuda önemli tecrübelere sahip. Örneğin bugüne kadar katarakt ameliyatlarında SGK'lı birçok hastaya yüksek fiyatlar nedeniyle hizmet veremiyorduk. 

Bunun temel nedeni devletin verdiği düşük SUT fiyatları ve katarakt ameliyatının 1500 TL'ye varan yüksek maliyetiydi. 

Dünyagöz Hastaneler Grubu'na her ay yüzlerce katarakt hastası sıkıntıyla başvuruyordu. Bu hastaların birçoğunu merpenaltı kliniklerde steril olmayan ortamlarda kalitesiz malzemelerle gözü parçalanan ya da gözünde ciddi hasar kalan vatandaşlarımız oluşturuyordu. Bu duruma kayıtsız kalamazdık. 


Olay Bursa


Geri Dön