29 / 03 / 2024

Dünyanın en iyi binaları arasında Soyak Kristalkule 7. sırada!

Dünyanın en iyi binaları arasında Soyak Kristalkule 7. sırada!

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300'den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı.



Sıralamada Pekin'deki Wangjing SOHO binasının birinci, NewYork'daki Dünya Ticaret Merkezi'nin 4. sırada yer aldığı dünyanın en iyi binaları arasında ''Soyak Kristalkule'' 7. sırada yer aldı.


Dikdörtgen prizmanın hassas geometrik parametrelere uygun olarak eksiltilmesi sonucunda simgesel formuna ulaşan Soyak Kritalkule, Büyükdere Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi iki ana ulaşım arterinin kesişim noktasında olması sebebiyle farklı noktalardan bakışta kentlilere sürprizli perspektifler sunarak mimari tasarım hedefini sağlanmaktadır.


LEED Silver sertifikalı Soyak Kristalkule, İstanbul'da artan ofis ihtiyacını karşılamak üzere sektörde 55 yıllık deneyime sahip Soyak tarafından kendi arsası üzerinde geliştirilmiş ve 2011 yılında inşaatına başlanılarak, 2014 yılında tamamlanmıştır.


Ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla, geniş bir ekip çerçevesinden tasarlanan Soyak Kristalkule'de, çağdaş mimarlık ilkeleri ve teknoloji en yenilikçi ve sürdürülebilir biçimde uygulanmıştır.


İstanbul'un değerli iş alanı bölgesi Levent'te, 104.000 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen, Soyak Kristalkule, biri 169 metre diğeri 63 metre yüksekliğinde iki ofis binası ile bunları arsa boyunca birbirine bağlayan, restaurant, kafeterya, alışveriş alanları, ofis iç bahçeleri, yansıma havuzları gibi sosyal donatıları ve 5 kat otoparkı içeren podyum yapısından oluşmaktadır.


Yapılar hakkında küresel bir bilgi sağlayıcısı olan Emporis'in her yıl düzenlediği "Gökdelen Ödülü" yarışmasında projeler, yıl içerisinde tüm dünyada gerçekleştirilen ve yarışmanın kriterlerine uygun proje bilgilerinin yer aldığı kendi veritabanı üzerinden otomatik olarak seçildi. Tasarım ve işlevselliği bir araya getiren en iyi mimar ve projeyi seçmek amacıyla yapılan yarışmada en iyi 10 proje, Emporis editörlerinin oluşturduğu jüri tarafından yapılan oylamalar sonucu belirlendi.


Yeni Akit


Geri Dön