29 / 03 / 2024

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı!

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı!

Avusturya'nın başkenti Viyana bir kez daha 'dünyanın en yaşanılabilir şehri' olarak seçildi. Dünyanın en yaşanamaz şehri ise Bağdat olarak belirlendi.



İnsan kaynakları ve danışmanlık şirketi Mercer'in dünya genelindeki 231 şehir üzerinde, politik istikrar, sağlık imkanları, fiyatlar, eğitim, suç oranları, ulaşım ve şehirdeki imkanlar gibi kriterler üzerinde yaptığı değerlendirmeyle ortaya çıkan sonuçlar ortaya konuldu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, dünyanın yaşanılabilir ilk 10 şehri arasında Avrupa'dan 8 şehir yer alırken, Almanya ve İsviçre zirveye üç şehirle birlikte yerleşti. Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralya'dan da bir şehir en iyi 10'da yer aldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana, bu sene 9'uncu kez art arda yine dünyanın en yaşanılabilir şehri ünvanını alırken, onu İsviçre'den Zürih izledi. Yeni Zelanda Auckland ve Almanya Münih ise üçüncü sırada yerini aldı. 

Listeye göre en yaşanamaz şehir ise Bağdat olarak açıklandı. Irak'ın başkenti 10 yıldır listenin en sonunda yer alıyor.  Yemen'in başkenti Sanaa ve Suriye'nin başkenti Şam da yine en yaşanamaz yerler arasında bulunuyor. 


Geri Dön