24 / 04 / 2024

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

CNN International dünyanın en ilginç otellerini açıkladı. Listeye Türkiye'den de çoğu kişinin çok ilginç bir otel girdi.



CNN International dünyanın en ilginç otellerini listeledi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, CNN International'in açıkladığı listeye Türkiye'den de ilginç bir otel girdi.

 

1- Jules' Undersea Lodge, Florida

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

İsmini Jules Verne’in ‘Denizler Altında 20 Bin Fersah’ adlı romanından alan Florida’daki Jules’ Undersea Lodge, girişi denizin 6 metre derinliğinde olan ve kalabilmek için dalış belgenizin olması gereken bir otel. 70’li yıllarda bir araştırma merkezi olarak açılan otel, halen dünyadaki sayılı araştırma projelerine ev sahipliği yapıyor. İki odası bulunan otelde, odaları çevreleyen pencerelerden sayısız deniz canlısıyla selamlaşmak mümkün.

 

2- Das Park Hotel, Avusturya

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Avusturya’nın Linz, Almanya’nın da Bottrop şehirlerinde yer alan Das Park Hotel, sadece küçük bir otel olmasıyla değil tasarımıyla da dikkat çekiyor. 2004 yılında Andreas Straus tarafından açılan oteldeki odalar en fazla iki kişinin kalabileceği boyutlarda ve borular yani odalar yıl içerisinde ülkenin farklı parklarına da taşınabiliyorlar. Yani aynı zamanda gezici otel olma özelliği de taşıyan işletme, genellikle farklı konaklama deneyimi yaşamak isteyen turistlere hizmet veriyor.

 

3- Hotel Kakslauttanen, Finlandiya

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Kuzey Kutup Dairesi’nin 250 kilometre uzaklığında, Finlandiya’da bulunan Kakslauttanen’de cam tavanlı Eskimo kulübelerinde uzanarak, bir gökyüzü fenomeni olan muhteşem Aurora Borealis karşısında uykuya dalabilirsiniz. Üstelik bu kutup otelinde kulübelerin camları özel bir malzemeyle yapıldığı için kara ve buzlanmaya dayanıklı. Ayrıca Urho Kekkonen Ulusal Parkı’nın yanındaki izole bir bölgede yer alan Kakslauttanen’de kızak, kayak ve buzlu gölde balık avlama gibi ilginç aktivitelere de katılabilirsiniz. 

 

4- Dog Bark Park Inn, Idaho

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Farklı çeşit ve büyüklükteki otellerin olması bu alandaki rekabeti kızıştırırken, otel sahiplerini de tercih edilmek için alternatif çözümler bulmaya itiyor. Amerika’nın Idaho Eyaletinde bulunan “Dog Bark Park Inn” de bu soruna çözümü farklı şekilde buluyor ve oteli büyük bir Beagle şeklinde tasarlıyor. Sevimli bir köpek türü olan Beagle(bence hepsi sevimli) şeklinde olan bu pansiyon, Dennis Sullivan ve Frances Conklin tarafından inşa edilmiş. Yatak ve kahvaltının verildiği bu yarım pansiyon motelde, odaların içerisi de tabi ki köpek figürleriyle doldurulmuş, tabi ki bunları da Sullivan, Conklin tasarlayıp yapmış.

 

5- Adrere Amellal, Mısır

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Sıcak Mısır çölünde yer alan bu otel sanki sizi eski dönemlerde yaşıyormussunuz hissine geri götürebilir çünkü bu otelde tenhalığı dışındaki diğer bir özelliği de elektriklerinin olmaması. Ama bunu avantaja çevirip insanlarla sosyalleşebilirsiniz. Göl ile çevrili orman evi, kaya ve çamurdan yapılmış.

 

6- Hotel Palacio de Sal, Bolivya

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Olivya’daki Uyuni tuz düzlükleri… Bu düzlüklerde kurulan Palacio de Sal, yani “Tuz Sarayı”, inşaat malzemesinden mobilyasına dek malzeme olarak “tuz”un da kullanıldığı özel bir yapı. Kendisini dünyanın ilk tuz oteli olarak tanıtan Palacio de Sal Güney Amerika'daki sıra dışı oteller ile ilgilenenler için biçilmiş kaftan. 

 

7- Bristol freighter plane, Yeni Zelanda

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Vietnam savaşında yer almış 1950 model Bristol Freighter uçağı kullanılarak tasarlanmıştır. North Island Woodlyn Park’da konumlanmış motelin, kokpit ve kuyruk kısmı olmak üzere iki ana bölümü bulunuyor. Kokpit bölümünde bir kanepe ile çift kişilik bir yatak bulunuyor ve burada en fazla 4 kişi kalabiliyor. Ayrıca bu bölüme girebilmek için oldukça dik bir merpenden çıkmanız gerektiğini de ayrıca belirtelim. Kuyruk bölümüne gelirsek, burada ise yine bir çift kişilik yatak ve bir çift ranza bulunuyor. Tıpkı diğer kısımda olduğu gibi, motelin bu kısmında da en fazla 4 kişi konaklayabiliyor. 

 

8- Kokopelli's Cave, Meksika

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Kokopelli's Cave , Meksika New Mexico'daki Farmington'daki Kokopelli Mağarası, 65 milyon yıllık kaya oluşumunda oyulmuş tek yatak odalı bir oteldir. 1980'lerde baba-oğul jeolog Bruce Black Snr ve Bruce Black Jnr tarafından yatak odası, oturma alanı, yemek odası, mutfak ve banyo içeren otel inşa edildi. 1.650 metrekarelik otel, La Plata Nehri'nin 280 metre yukarıda, Mesa Verde Ulusal Anıtı yakınındaki güzel, izole edilmiş bir vahşi doğada bulunmaktadır. 

 

9- Kadir's Tree Houses, Antalya, Türkiye 

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!

Uluslararası Backpacking camiasında popüler olan Kadir’in Ağaç Evleri, 2000 yılında TNT’de yeryüzünün en iyi Hostel’i seçildi. 2010 yılında Washington Post’da, dünyada görülecek en ilginç 10 yer arasında yer aldı. 2011 yılında ise Los Angeles Times tarafından dünyanın en ‘cool’ 10 Hostel’i arasında ilk sırada yer aldı. BBC Televizyonu Olympos’ta “Sırt Çantalıların İpek Yolu Belgeseli” adıyla iki kez çekim yapmıştır. Kadir’in Ağaç Evleri’nin kurucusu Kadir Kaya, 31 yıl önce elektriğin bile olmadığı bu bölgeye geldiğinde neredeyse Robinson Crusoe hayatı yaşamaya başlamış ve birçok güçlükle tesisi bugünlere kadar getirmeyi başarabilmiştir. 31 yıl önce birkaç evle misafirlerine hizmet veren Kadir’in Ağaç Evleri, bugün 300 kişiye hizmet verebilen, 100 Bungalov, 15 kabin ve 10 kalabalık odadan oluşan bir tesis olarak karşınızda. 

 

10- The Balancing Barn – Suffolk – İngiltere

Dünyanın en ilginç 10 oteli açıklandı!


Geri Dön