27 / 04 / 2024

Dünyanın ilk olimpik oteli Antalya'da inşa edilecek!

Dünyanın ilk olimpik oteli Antalya'da inşa edilecek!

Özaltın Holding'in Olimpiyat Komitesi'nden onay alan Gloria Olympic Arena otel projesi, 2015'te faaliyete geçecek.Otel, Türkiye'nin her bir bölgesinde başarılı gençlerin derecelerine bakarak 12 tanesini seçecek ve yetiştirecek..



2020 olimpiyatlarını ikinci turda Japonya'ya kaptıran Türkiye'ye dünyanın ilk olimpik oteli geliyor. 30'a yakın spor dalının olacağı, Olimpiyat Komitesi'nden onay alan Antalya'daki Gloria Olympic Arena, 2015 yılında faaliyete geçecek. 


Gloria Hotels&Resorts'lerin bağlı olduğu Özaltın Holding'in 50 milyon dolarlık yatırımla inşa edeceği otel, dünyada bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Otel, Türkiye'nin her bir bölgesinde başarılı gençlerin derecelerine bakacak. 

Aralarından 12 tanesini seçecek ve onların sporcu olarak yetişmesi sağlanacak. 


1.600 KİŞİLİK ATLETİZM STADI 


Kompleks içinde yer alan 100 odalı butik otel ile hem sporculara hem de spor tutkunu misafirlere hizmet verilecek. Spor turizmine de büyük katkı sağlayacak yatırımla ilgili olarak konuşan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, "Yurtdışında tanınılırlığı olduğu için şimdiden spor grupları ve bireysel sporcular rezervasyon yaptırmaya başladı" dedi. Otelin kapalı spor tesislerinde hentboldan basketbola, jimnastikten haltere pek çok dalın yer alacağını belirten Özdemir "Komplekste yer alacak bin 600 kişilik Atletizm Stadı birçok branşa uygun" dedi. 

Bingöl'e 90 milyon $'lık baraj Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir Özaltın Holding'in enerji sektöründe de yatırımları olduğunu söyleyen Elif Özdemir, şu bilgileri verdi: "Yatırımlarımızın üretim kapasitesi 5 milyar kilovatsaat (kWh). Bingöl'de Yedisu Barajı'nı 90 milyon dolarlık yatırımla işletmeye açtık. Geçen yıl tamamlanan Berkman ve Özkan Barajları da yılda 270 milyon kwh'lik enerji üretiyor." 


Sabah


Geri Dön