20 / 04 / 2024

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.



Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde ''Türk şirket, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Dünyada adından sıkça söz ettiren Türk müteahhitler, birçok ülkede 2019 yılında 19 milyar dolarlık iş aldı. Alınan bu işlerle beraber dünya müteahhitleri arasında ikinci sırada bulun yerini sağlamlaştıran Türkiye, ayrıca tasarımlarda da özel işlere hayata geçiriyor. Özellikle Orta Asya ve Ortadoğu’da öne çıkan bu tasarımların bir çoğu turizm destinasyonu şeklindeki yapılar. Şimdilerde ise bu projelere bir yenisin daha eklenmesi planlanıyor. 

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu’nun (HAADS) Katar’daki projesi dünyaya örnek olacak şekilde. Sürdürülebilir çevre duyarlılığının her geçen gün yükseldiği şu günlerde Türk firması HAADS tarafından tasarlanan projenin ismi Eco-Floating Hotel oldu. Yüzer bir otel olacağı duyurulan Eco-Floating Hotel, su kullanımını da elektiriği de kendi ihtiyacına göre belirleyecek. Otel, yağmur suyunu kullanacak. Hatta yiyeceklerin atıkları bile dgeri dönüşecek. 

152 ODASI VE HELİKOPTER PİSTİ OLACAK

152 odası bulunan Eco-Floating Hotel'in sloganı; minimum enerji kaybı ve sıfır atık olacak. Geçen aylarda sessiz sedasız çalışmalarına geçilen otelin tasarım olarak fütüristik bir yapısı bulunacak. Otel içerisinde kapalı ve açık havuzlar, spor salonu, mini golf sahası ve farklı mutfaklardan çeşitli restoranlar da bulunacak. Otele ulaşmanın ise 3 farklı yolu bulunuyor. Ana karadan yani yapıya bağlaması planlanan yüzer bir iskeleden otomobil kullanarak otele ulaşılaniliyor.

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

2025 YILINDA AÇILMASI PLANLANIYOR

Sıra dışı bir yapıya sahip olması planlanan otelin dinamoya benzeyeceği düşünülüyor ayrıca otelde gelgit gücü ve rüzgar türbinlerinin yardımıyla su akımı kullanılacak. 5 yıldızlı otel, toplam 35 bin metrekare alan üzerinde yayılacak. Yani otel sabit olarak durmadan, sürekli dönecek. Bir gün içerisinde 360 derecelik dönüş yapılacak. Dünyada bir ilk olması planlanan otelin 2025 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!


Geri Dön