28 / 03 / 2024

Mimar Sinan: Dünyanın ilk Yıldız Mimarı!

 Mimar Sinan: Dünyanın ilk Yıldız Mimarı!

Mimar Sinan'ı “Türkiye’nin değil, dünyanın ilk ‘Yıldız Mimarı’ olarak tanımlayan NYT, Mimar Sinan'a tam sayfa ayırıp eserlerini tanıttı



Türkiye’de turistlere Sinan’ı anlatan tur rehberlerinin Sinan’a haksızlık yaptığını yazan NYT, haftasonu ekinde Andrew Ferren tarafından kaleme alındı.


Yazıda İstanbul’u ziyaret eden ve Mimar Sinan’ı tanımayan Batılı turistlere bilgi veren tur rehberlerinin, Mimar Sinan’ı aynı dönemlerde yaşayan İtalyan heykeltraş ve mimar Michelangelo ile karşılaştırdıklarını, oysa bu tür bir karşılaştırmanın aslında Mimar Sinan’a haksızlık olduğu vurgulandı. Mimar Sinan’ın, Belgrad’dan Mekke’ye kadar bugün hala ayakta olan ve hergün kullanılan yüzlerce eserinin bulunduğunu belirten gazete, “Sinan’a dünyanın ilk yıldız mimarı diyebilirsiniz” ifadesine de yer verdi.


Mimar Sinan’ın başta Süleymaniye, Selimiye, Mihrimah Sultan Camileri olmak üzere Edirne’deki ve İstanbul’daki ünlü mimari eserleriyle ilgili detaylı bilgiler ve fotoğrafların yer aldığı tam sayfalık yazıda, İstanbul’u ziyaret eden turistlerin İstanbul’da Mimar Sinan’ın camilerini turlara katılarak yakından tanıyabilecekleri de bildirildi.



Star



Geri Dön