25 / 04 / 2024

Duravit'ten erişilebilir banyo tasarımları!

Duravit'ten erişilebilir banyo tasarımları!

Banyolar uzun bir kullanım ömrüne sahip olduğundan, ileriyi düşünmek ve gelecekteki ihtiyaçları dikkate almak daha da önemli.Sık sık kullanılan bu alana önden kolaylıkla erişilebilmelidir ve alanın kullanımı ayrıca güvenli olmalı.



Banyolar uzun bir kullanım ömrüne sahip olduğundan, ileriyi düşünmek ve gelecekteki ihtiyaçları dikkate almak daha da önemlidir. Dikkatlice planlandığında, günümüzün rahat banyosu, yarın yaşlı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilir ve hatta tamamen engelsiz hale gelebilir. Konfor, esneklik ve güvenlik, sıcak bir atmosferde sofistike bir tasarımla birlikte yer alabilir.


Yıkama alanında çeşitlilik


Yıkama alanı, banyonun merkezi işlevsel alanıdır. Sık sık kullanılan bu alana önden kolaylıkla erişilebilmelidir ve alanın kullanımı ayrıca güvenli olmalıdır. İdeal çözüm: oturulduğunda yıkama alanın konforlu bir şekilde kullanılabilmesini sağlayacak bacak yeri sağlayan yerleşik veya yüzeye monte lavaboya sahip konsollar. Yüzeye monte lavabolar ayrıca yükseltilmiş yıkama pozisyonu da sağlar. Geniş depolama alanları sayesinde, tüm bakım ürünleri kolayca ulaşılabilir bir şekilde saklanabilir. Ahşap dekorlar ve tam parlak verniklerden, gerçek ahşap kaplamalara, pratik konsollar aynı zamanda bireysel bir görünüm oluşturmak için birçok farklı olasılık sunar. Özellikle yalnızca 165 mm yüksekliğindeki Vero lavabo gibi düz lavaboları otururken kullanmak rahattır. Bu lavabolar 50, 60, 70 veya 80 cm genişliklerinde mevcuttur ve çok fazla yer kaplamaz. Aynı durum, bariyersiz ve tekerlekli sandalye erişimli banyolar için mevcut DIN standartları 18024/II ve 18025/I+II'yi de karşılayan D-Code, DuraStyle, Starck 3 veya Architec serilerindeki Vital modelleri için de geçerlidir.


Optimum etki için aynalar ve raflar, farklı yüksekliklerden kolayca erişilebilir ya da hareket ettirilebilir olmalıdır.


Rahat tuvalet kullanımı

Hareket kabiliyeti biraz düşük olanlar bile tuvaleti kullanmakta güçlük çekebilir. SensoWash C ve SensoWash Slim duş-tuvaletler de hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için uygundur ve hijyeni gerçekten kolaylaştırır. Üç duş tipli paslanmaz çelik püskürtme kolu, bide işlevi görür. Uzaktan kumandayla gerçekleştirilebilen eylem kolaydır.


Tuvaleti kullanırken koltuk yüksekliği de optimum konfor için büyük önem taşır. Starck 3 duvara monte tuvalet, beş santimetre daha yüksek oturma pozisyonu ile kullanıcının tuvaleti kullandıktan sonra tekrar ayağa kalmasını daha kolay hale getirir. Mevcut bağlantılarla çalıştığından, renovasyon projeleri için idealdir.


Tuvaletin önünde manevra için yeterli alan olması, gelecekte bir yürüme desteği veya tekerli sandalye gerekmesi durumunda bile güvenli ve konforlu hareket kabiliyeti sağlayacaktır. Sonradan yanlara eklenebilen kollar düşmeyi önler. Kolayca erişilebilen tuvalet kâğıdı tutucuları ve sifon plakaları da konforu arttırır.


D-code, Architec ve Starck serilerindeki özel Vital modelleri de lavabolarla uyumlu olacak şekilde mevcuttur. 700 mm projeksiyon, mevcut DIN standartlarına uygundur. Sıkıca tutturulan ve yerleşik bir tuvalet kağıtlığına sahip katlanır tutamaklar transfer cihazları olarak kullanılır. Sırt desteği de her ihtimale karşı ek destek sunar.

Sızdırmaz duş


Sızdırmaz bir duş teknesi, görsel bakımdan en iyi çözüm olmanın yanı sıra temizlemesi kolaydır, güvenlidir ve düşmeleri önlemeye yardımcı olur. 120 x 120 cm boyuttaki duş tekneleri, bariyersiz banyolar için DIN 18025/I + II ve 18040-2E kriterlerini karşılar ve ayrıca ek bir yardımcı için bile yeterli manevra alanı sunar.


Üç farklı malzemeyle hazırlanan modeller, ileriye dönük planlama için idealdir: Sıhhi akrilikten yapılan kaymaz kaplamalı DuraPlan duş teknesi zarif bir klasiktir. Kaymama özelliklerine sahip yeni DuraSolid A'dan yapılan P3 Comforts duş teknesindeki kolay temizlenen gider deliği, hafif yüksektilmiş raf ile güzel bir şekilde entegre edilmiştir. Stonetto duş teknesi en yüksek estetik gereksinimlerinizi karşılar ve olağanüstü bir görünüme ve hisse sahip DuraSolid Q'dan yapılmıştır. Kaymayan mat yüzey otantik taş görünümündedir. Beyaz, Kum ve Antrasit renklerde mevcuttur. Maksimum kolaylık için katlanabilen duş koltuğu, duşta ek güvenlik ve konfor sağlar.


Konfor ve yaşam kalitesi


Daha iyi erişilebilirlik için iyi planlanan ve uygulanan önlemler, yaşam kalitesini ve yaşlılar için çok önemli olan günlük konforu artırmanın yanı sıra, mülklerin değerini de arttırır.


Buna ek olarak, yeni bir banyo planlarken ileriyi düşünmek, kullanıcılarının mümkün olduğunca uzun süre bağımsız olarak yaşayabilmesini sağlar.



Geri Dön