25 / 04 / 2024

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.



Düzce'nin merkezine bağlı Konuralp Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar Düzce Belediyesi'nin "4'ten fazla kata izin yok" kararıyla rahat bir nefes aldı. Ancak, şimdi gözler inşaatı devam eden çok katlı binalara çevrildi. Birçok tarihi yapıyı ve Karadeniz Bölgesi’nin tek antik tiyatrosunu içinde barındıran bölgede, yüksek katlı binaların yapılmasına yıllardır karşı çıkan vatandaşlar, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün göreve gelmesi ile birlikte Konuralp'te yeni bir sayfanın açıldığını dile getirdi. 

Öncü RTV'de yer alan habere göre, Konuralp halkı belediyeye seslendi Özlü'nün Konuralp' özel olarak ele alması sayesinde artık çarpık yapılara ve gökdelen gibi binalara izin verilmeyeceğini hatırlatan ve bu noktada Düzce Belediye Meclisi'ne de "zemin+4 kat" kararına destek verdikleri için teşekkür eden Konuralp halkı, bölgenin göbeğinde yapımı süren ve her taraftan görülen 20 kata dayanan bina için de gerekenin yapılması için belediyeye seslendi. 

"Bu bina da 4 kata çekilmeli"

4 kat kararı ile Konuralp'te mevcut inşaatların da inceleneceğini açıklayan Düzce Belediyesi'nin "Yapımı süren projeler de revize edilecek" bilgilendirmesinden sonra bölge halkı, "Konuralp'in kalbine ok gibi saplanan bu bina da 4 kata çekilmeli. Bu bölgeye yakışmayan bu çirkin yapı Konuralp'in neresinden bakarsanız bakın her yerinden gözüküyor. Hala işçilerin çalışmaya devam ettiği bu ucube binanın hemen inşaatının durdurulması için belediyemiz göreve davet ediyoruz." dedi.

 


Geri Dön