29 / 03 / 2024

Düzce SSK Hastanesi'nde yıkım başlıyor!

Düzce SSK Hastanesi'nde yıkım başlıyor!

Yıllardır atıl vaziyette bulunan SSK Hastanesi'nde yıkım başlıyor. Yıkım çalışmalarının ardından 20 dönüm arazide ortaokul kampüsü yapılması planlanıyor.



Yıllardır atıl durumda olan ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in, ortaokul kampüsü yapılacağını açıkladığı eski SSK Hastanesi'nde yıkım başlıyor.

Öncü Haber'de yer alan habere göre, 10 Ocak günü iş makinelerinin gireceği alanda yıkım işlemi hızla gerçekleştirilecek. Alanın inşaata hazır hale gelmesi için çalışmalara başlanıyor. 

Yıllarca sağlık alanında hizmet verdikten sonra eğitim kampüsü olarak şehre kazandırılması için kararı alınan eski SKK Hastanesi alanına yıkım ekibi çalışmalara başlayacak. 

Yıkım işlemi için açılan ihaleye katılarak kazanan firmanın yetkilisi Zekai Gün, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "1 milyon TL bedelle buradaki binaların yıkım işlemini üstlendik. Allah nasip ederse Cuma günü yıkımına başlayacağız. Molozlar kaldırılacak. Tertemiz olarak sıfırdan bırakılacak. Yıkımı 4 ay sürer, 4 tane kepçe çalışacak."

Buranın nasıl değerlendirileceği hakkında açıklama yapan Milletvekili Keşir, "SSK Hastanesi yaklaşık 20 dönüm arazinin içerisinde olan bir yer. Zaman zaman vatandaşlarımızdan binanın metruk hali ile ilgili de şikâyetler alıyorduk. Yaklaşık 6-7 aydır takip ettiğimiz bir süreçte vardı. Bizim o bölgede bir ortaokul kampüsüne de ihtiyacımız var. Biz arsasını bulamamakla birlikte, 2019 yılı programına bu projeyi eklemiştik. Yani bu yılın bütçesini hazırlarken, orada yapılacak bir ortaokul kampüsünün maliyetini de bu bütçeden geçirmiştik. Arsa konusunda da, kamu arazilerimiz bildiğiniz gibi Milli Emlak’ta. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz oldu. Sağlık Bakanlığı da buranın ihtiyacı dâhilinde olmaması, kısa zamanda da yeni bir bina projesi olmadığı için ‘olur’ dedi. Bu ‘olur’ u almak pek kolay olmadı" dedi.


Geri Dön