27 / 04 / 2024

Düzce'de 6 yılda 6.1 bin toplu konut inşa edildi!

Düzce'de 6 yılda 6.1 bin toplu konut inşa edildi!

Düzce'ye son 16 yılda büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Toplu konut seferberliği kapsamında 2003 yılından bugüne 6 bin 139 konut inşa ettik'' dedi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin geçen 16 yılda, en zorlu süreçlerden hep daha da güçlenerek çıktığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Oktay, şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istikrarla    büyüyen bir ekonomik performans sergiledik. Kamu borçlarının milli gelire oranını yüzde 60'lardan yüzde 8'lere düşürdük. 2010 yılında yüzde 16,9 olan yoksulluk oranını yüzde 13,5'e kadar gerilettik. İhracatımızı 36 milyardan 168 milyar doların üzerine çıkardık. Yeterli mi? Asla değil. 2023 hedeflerimizden asla vazgeçmiş değiliz. Çok daha yukarılara çıkacağız. Savunma sanayisinde çağ atladık, dünya devleriyle yarışır hale geldik. Bunun mimarlarından birisi de yine Sayın Bakanımız, başkan adayımız Faruk Özlü'dür. Düzce de savunma sanayimizde iftihar vesilesi bir şehrimiz. Sizlerin AK Parti'ye kesintisiz desteği neticesinde oluşan Türkiye'nin 16 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. Bu kazanımlar 82 milyonun, ülkemizin her köşesinin, hepimizin. Düzce de ülkemizin bütününe yansıyan bu ilerleme ve yatırımlardan yararlanmış ve en iyi şekilde yararlanmaya devam edecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hiç durmadan yürümeye devam edeceklerini söyleyen Oktay, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti, mayasının ahlak, adalet ve şeffaflık olduğunu her zaman göstermiştir. Zaten böyle olmadan milletle gönül bağı kuramazsınız. Gücünü milletten almayan siyaset anlayışı yenilmeye mahkumdur. Zillet ittifakında olduğu gibi. Zillet ittifakı gücünü nerden alıyor? Tabii ki milletten değil, FETÖ'den ve Kandil'den alıyor." diye konuştu.

Düzce'ye son 16 yılda büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen Oktay, şu açıklamalarda bulundu:

"Sadece 2018 yılında Düzceli çiftçilerimize 81 milyon lira tarımsal destek ödemesi yaptık. Planlı kentleşme ve toplu konut seferberliği kapsamında 2003 yılından bugüne 6 bin 139 konut inşa ettik. 2003 yılından bugüne 580 milyon lira tutarında toplu konut ve sosyal donatı yatırımını hayata geçirdik. Türkiye olarak deprem kuşağında bir coğrafyada bulunuyoruz. Daha bu hafta içinde Çanakkale,  Ankara  ve Çankırı'da 5 ölçeğine yakın depremlerle sarsıldık. Bu vesileyle bundan 20 sene önce, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde hayatını kaybeden Düzceli kardeşlerimi rahmetle anıyorum. Hortum, deprem gibi beşerin tedbirini aşan afetlerin önüne geçmek mümkün değildir ama zararlarını azaltmak için gereken önlemleri almak bizlerin elindedir. Bundan 19 yıl önce deprem bölgesine 3 günde ulaşamayan bir devlet vardı. Vatandaşının daha acısına bile koşamayanları gördünüz, yaşadınız değil mi? Bugün devletimiz yaşanılan    afetlerde    anında vatandaşının yanında oluyor. Zarar tespitlerini yapıp,    vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, yaralarının sarılması için tüm gücünü seferber ediyor."


 


Geri Dön