28 / 03 / 2024

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ başvurularının birden çok yolu bulunmaktadır. Onlardan biri de e-devlet üzerinden yapılandır. Peki E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilenler!



  • Açılan sayfada "konut başvurusu" seçilir ve bu sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan sonra "devam et" butonuna tıklanarak gelen sayfanın sağ üst kısmında yer alan "yeni başvuru" seçeneği seçilir.
  • Bu sayfada da karşınıza şehirlerin alfabetik sırasına göre projeleri göreceksiniz. Başvurulmak istenen proje seçilir ve sayfanın alt kısmında bulunan "devam et" butonuna tıklanır.
  • Proje seçimi yapıldıktan sonra konut tipi seçimi sayfası gelir. Burada da konut tipi seçildikten sonra işleme devam edilir. Başvurunun bir sonraki kısmında da "bilgilendirme ve onay" sayfası önünüze gelir. Bu sayfadaki bilgiler kontrol edilir.
  • Bilgilendirme metnine geldi sıra bu metin okunduktan sonra alt kısımda yer alan "yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum" yazısının yanındaki kutucuk işaretlenip devam edilir. Bu sayfada başvuru formu yer almaktadır. Bu ekranda kişisel bilgiler, başvurunun geçerli sayılabilmesi için doğru bir şekilde olmalıdır.
  • Yavaş yavaş son kısma doğru geliyoruz nu aşamada da başvuruya devam edilir. Başvurunun sona ermesi için, doldurulan formun ön izlemesi başvuran kullanıcıya gösterilir. Formda yer alan verilerde eksik ya da hatalı bilgi bulunuyor ise, önceki sayfaya dönülerek düzeltme işlemi yapılabilir. Bilgiler doğru bir şekilde ise sayfanın alt kısmında önce "başvuru kategorisi" sonra ise "devam et" butonu tıklanır.
  • Bu sayfada başvurunuzu onaylamanız istenir. Bilgilerin doğruluğundan emin olmak adına son bir kez daha kontrol edilir. Bu işlem sonrası alt kısımda başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu gelecektir.
  • Açılan sayfada "başvur" düğmesine tıklandıktan sonra işlemin tamamlanması için başvuru bedeli ödenmelidir. Bu ödeme için ilgili banka tarafından adınıza açılacak ve SMS ile bildirilecek olan hesaba 500 TL yatırmalısınız.

Duyuru üzerine duyuru yapıldı! Ziraat Bankası müşterilerinin 12 günü kaldı!

O kurum acil duyurdu! Memur olmak isteyenlere müjde! KPSS şartı olmadan memur olun!

TOKİ evleri kaç para 2022? İşte TOKİ başvuru 2022 fiyatları!


Geri Dön