23 / 04 / 2024

e-Devlet'te son dakika düzenlemesi! Askerlik işlemleri artık tek noktadan yapılabilecek!

e-Devlet'te son dakika düzenlemesi! Askerlik işlemleri artık tek noktadan yapılabilecek!

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik işlemlerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Artık askerlik işlemleri tek noktadan yapılabilecek...



Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, askerlik işlemlerindeki son dakika düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar paylaşıldı. 

"Vatandaşlarımız e-Devlet portalında 'Askerliğim' sekmesine giriş yaptığında, ilgili bölüme otomatik olarak yönlendirilecektir" ifadelerine yer verilen son dakika açıklamasında, bu çerçevede askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemlere kolaylıkla erişilebileceğinin altı çizildi. 

Söz konusu hizmet ile askerlik çağına gelmiş gençlerden, terhis olanlara kadar bütün süreci kapsayan askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital ortamda tek nokta aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. 

e-Devlet te son dakika düzenlemesi! Askerlik işlemleri artık tek noktadan yapılabilecek!

e-Devlet şifresi nasıl alınır? 

e-Devlet şifresi alma işlemi, askerlik işlemlerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğinin açıklanmasının ardından sık sık araştırılır oldu. 

Kamu kurumları tarafından sağlanan hizmetlere tek noktadan hızlı bir şekilde ulaşma imkanı sunan e-Devlet ekranına giriş yapabilmek için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekiyor. 

Vatandaşların e-Devlet sistemine giriş yapabilmesi için PTT'den e-devlet şifresi alması gerekiyor. e-Devlet şifresini içeren zarf, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile T.C. Kimlik kartı ibraz edilereka alınabiliyor. İlk şifre alımında PTT tarafından 2 lira tahsil ediliyor. 

Şifrenin kaybedilmesi, unutulması gibi durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 Türk Lirası ücret veriliyor. 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Son dakika! Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu!

Altın fiyatları zirveye tırmandı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar oldu? 21 Mart 2023 altın fiyatları


Geri Dön