19 / 04 / 2024

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına destek ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!



Çocuk Destek Bileşeni kapsamında yapılacak olan yardım detayları anne babaların sık sık gündeminde yer alıyor. Bakan Yanık, konu ile ilgili açıklamasında sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarına dikkat çekti. 

Aile Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay süreyle düzenli ödeme gerçekleştiriliyor. 

e-Devlet ten başvuran PTT den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Bakan Yanık, açıklamasında yardım tutarı ile ilgili olarak "Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" ifadelerine yer verdi. 

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU KOŞULLARI 2023

ürkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanma şartlarından biri hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liradan düşük olması. 

İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen aileler destekten faydalanabiliyor. Halihazırda başka bir sosyal yardım alan vatandaşlar da ek olarak bu destekten yararlanabilecek.

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır.. Kalem kalem belli oldu! Açıklanan rakamlar şok etti! 19 Şubat 2023 fiyat listesi

Borsa ile ilgili ürkütücü iddia! Borsadan ‘kol kesip’ çıkanlar olacak!

 


Geri Dön