16 / 04 / 2024

e-Devlet'ten başvuran PTT'den direkt alıyor! Çocuk desteğine Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den direkt alıyor! Çocuk desteğine Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına yardım ödemesi gerçekleştiriyor. e-Devlet'ten başvuran PTT'den direkt alıyor! Çocuk desteğine Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!



Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde yapılacak olan yardım ayrıntıları, anne babaların sık sık araştırdığı konular arasında yer alıyor. Bakan Yanık, konuya ilişkin değerlendirmesinde sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destekte bulunacaklarını dile getirdi. 

Aile Destek Programı çerçevesinde, ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere 12 ay süre ile düzenli ödeme yapılıyor. 

e-Devlet ten başvuran PTT den direkt alıyor! Çocuk desteğine Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Bakan Yanık, açıklamasında yardım tutarına ilişkin açıklamasında "Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerdeki çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceklerine dikkat çekti. Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2023 

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanabilmenin şartlarından biri; hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 lirayı aşmıyor olması. 

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çocuklu aileler destek ödemesinden yararlanabiliyor. Halihazırda başka bir sosyal yardım alan vatandaşlar da ek olarak bu destek ödemesinden hak sahibi olabiliyor. 

Benzin, motorin, LPG’de son dakika şoku! Hem zam hem indirim! Opet, BP, PO, Total 22 Şubat 2023 fiyat listesi

1 doların 5 sonra ne kadar olacağı açıklandı! Bir bir açıklanan bu rakamı görenler gözlerine inanamadı! Hemen bakın!

Emekli maaş tablosu baştan aşağı değişti! Emekli maaşlarına ilişkin en güncel bilgiler burada!


Geri Dön