28 / 03 / 2024

e-faturaya geçişte son tarih 1 Temmuz Cuma! Yüzde 40 indirim uygulanacak

e-faturaya geçişte son tarih 1 Temmuz Cuma! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-faturaya zorunlu geçişlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Bazı sektörlerin geçişi ciro limitiyle zorunlu kılınırken, konaklama gibi bazı sektörlerde geçiş, cirodan bağımsız olarak tüm şirketlere zorunlu tutuluyor.



Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak'ta yayımlanan tebliğ, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitlerini aşağıya çekti. 2020 ve 2021’de brüt satış hasılatı 1 milyon TL’yi aşan mükelleflere, 1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçiş zorunluluğu getirildi. 2022 veya müteakip hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olarak belirlenirken, son tarih de 1 Temmuz 2023 oldu.  

E-faturanın yanı sıra e-arşiv, e-irsaliye ve e-defter kullanımına geçiş sürecinin de aşamalı olarak zorunlu hale getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğ ile e-Fatura, e-Arşiv ve e-İrsaliye belge türleri başta olmak üzere elektronik belge kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan karar kapsamında e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye zorunluluğu getirilen işletmelerin 1 Temmuz’a kadar geçişlerini tamamlaması gerekiyor.

Sektördeki bazı dijital çözüm firmaları e-faturaya geçmeye çalışan şirketlere yüzde 40'ı bulan indirimler yapıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön