28 / 03 / 2024

E-haciz uygulaması başlıyor!

E-haciz uygulaması başlıyor!

Uygulama ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.



Kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanmasını sağlayacak e-haciz uygulamasına geçiliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş yıl dönümü olan 21 Mayıs'tan itibaren icrai haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına başlanacak. e-haciz uygulaması ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.


Uygulama ile tapu müdürlüklerinin iş hacminde önemli oranda azalma olacak, iş hacminde meydana gelecek azalma vatandaş memnuniyetine olumlu şekilde yansıyacak.


Türkiye genelinde 2014 yılında toplam 7 milyon 184 bin 361 tapu işlemi yapılırken, bunların 2 milyon 457 bin 465'i haciz işlemleri oldu. Geçen yıl yapılan haciz işlemlerinin tüm tapu işlemlerine oranı ise yüzde 34 olarak gerçekleşti.





Akşam 


Geri Dön