29 / 03 / 2024

Türkiye’nin ilk Kentsel Dönüşüm Eğitimi başlıyor!

Türkiye’nin ilk Kentsel Dönüşüm Eğitimi başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Derneği, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Kentsel Dönüşüm Eğitimleri’ne başlıyor. 1 gün sürecek eğitim 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek. Eğitime katılanlar, ‘Katılımcı Sertifikası’ almaya hak kazanacak...



İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği, ‘Kentsel Dönüşüm Eğitimleri ’ne başlıyor. Kentsel dönüşümle ilgili yanıtsız soru kalmayacak. Katılımcı sertifikasının da verileceği eğitimler 20 kişilik gruplar halinde verilecek.


Kentsel Dönüşüm Derneği, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Kentsel Dönüşüm Eğitimleri’ne başlıyor. 1 gün sürecek eğitim 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek. Eğitime katılanlar, ‘Katılımcı Sertifikası’ almaya hak kazanacak.


İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği (İKDD) Başkanı Hakan Çatalkaya “Ülkemizde kentsel dönüşümün sektörleşmeye başlaması ve bu alanda kulaktan doğma sürekli yanlış bilgiler paylaşılması bizi eğitim vermeye teşvik etti” dedi. Eğitime başvuran kişilerin profili hakkında bilgi veren Çatalkaya, eğitime katılmak isteyen mimarlar, mühendisler öğrenciler, yatırımcılar ve emlakçılar katılım başvurusunda bulunanlardan bazıları. Daha önceki çalışmalarımızda edindiğimiz bilgiyi ve sektörün nerelere gideceğine dair detaylı öngörüyü verdiğimiz 1 günlük eğitimle katılımcılara aktarıyoruz” şekline konuştu. Her eğitim için 20 kişilik kontenjan oluşturduklarını ifade eden Hakan Çatalkaya “ Eğitimleri daha etkili kılabilmek için katılımcı sayısını düşük tutuyoruz. Eğitimlerimizi 20 kişilik gruplar halinde alıyoruz gelen taleplere göre 15 günde bir yapmayı düşünüyoruz. Amacımız bin kişiye eğitim vermek” dedi.


“Amacımız tüm Türkiye’yi kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmek” 


Eğitimleri sadece İstanbul ile sınırlandırmadıklarına vurgu yapan Çatalkaya “ Amacımız tüm Türkiye’ye kentsel dönüşüm eğitimi vermek. Kentsel dönüşümle ile ilgili en büyük sıkıntılardan biri de İstanbul’la sınırlıymış gibi algılanması. Kentsel dönüşümle ilgili talepler İstanbul’un dışında  İzmir  ve  Ankara  başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden gelmekte. Bu talepler karşısında biz kentsel dönüşüm eğitimini diğer illerimizde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



Geri Dön