24 / 04 / 2024

EBRD'den 282 projeye 11 milyar euro yatırım!

EBRD'den 282 projeye 11 milyar euro yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Holding, Nef, Arçelik, Yapı Kredi, Garanti, İş Bankası ve Migros gibi birçok firmayla iş birliği yaparken Türkiye’deki yatırımlarını 11 milyar euro'ya yükseltti.



Türkiye’de yaşanan ekonomik konjonktürel dalgalanmalara rağmen Avrupalılar Türk şirketlerine ilgi göstermeye devam ediyor. 

Beş kıtadan 67 ülkenin ortak olduğu, 55 Milyar Euro bilanço büyüklüğüne Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle anlaşma yapıyor. 2018 yılında Türkiye’de farklı sektörlerden 34 farklı projeye yatırım yapan EBRD, Rönesans Holding, Nef, Arçelik, Yapı Kredi, Garanti, İş Bankası ve Migros gibi firmalarla iş birliğine gitti.

Bloomberght'de yer alan habere göre; dünyada yüksek ve sürdürülebilir büyüme performansı sergileyen, bunun yanında güçlü finansal yapılara sahip firmalara yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren EBRD, Türkiye’deki toplam yatırım portföyünü 7 Milyar Euro düzeyine çıkardı. 

11 MİLYAR EUROLUK YATIRIM

Bu zamana kadar Türkiye’de toplam 282 projeye, 11 Milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapan EBRD’nin portföyündeki şirketler arasında Türkiye’nin en itibarlı ve yenilikçi firmaları yer alıyor. 

DÜNYADA BİR İLK

Biçrok ilke imza atan EBRD, dünyada ilk kez gayrimenkul üretmek için ortaklık anlaşması yaptı. EBRD, Nef ile birlikte 120 Milyon Dolar sermayeli Nef - EBRD Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’yi kurmuştu.

Ortaklık önümüzdeki dönemde İstanbul’da ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde Nef markalı konut projeleri ve Novu markalı öğrenci yurtları projelerine başlayacak. Ortaklık kapsamında iki taraf her biri 60 milyon dolarlık bir katkıyla, Nef’in Türkiye’de büyüyen orta sınıfa yönelik özgün konut konseptlerini hayata geçirecek. Sermayeye ek olarak, proje bazlı finansmanlar ile yatırım miktarı 600 milyon dolara ulaşacak. 


Geri Dön