28 / 03 / 2024

Ebru Dorman kimdir?

Ebru Dorman kimdir?

MV Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su olan Ebru Dorman kimdir? İşte Ebru Dorman'ın biyografisi...



Ebru Dorman kimdir?
Nişantaşı Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren Ebru Dorman, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1994 yılında birincilikle mezun oldu. Tübitak-NATO bilim bursu ile California Berkeley Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği mastırını, 1999 yılında da Harvard Business School’da işletme mastırını (MBA) tamamladı.

Kariyerine 1995 yılında McKinsey İstanbul’da başlayan Ebru Dorman, firmanın Londra, Helsinki ve Varşova ofislerinde öncelikle finans ve telekom sektörlerinde görev aldı. Londra’da Goldman Sachs’da yatırım bankacılığı ve Morgan Stanley’de girişim sermayesi alanlarında çalıştı.

Dünyanın en büyük telekom şirketlerinden Orange - France Telecom’da 10 yıl boyunca önce girişim sermayesi alanında, ardından Avrupa operasyonlarında pazarlama, satış, müşteri deneyimi, şirket satın alımı ve değişim yönetimi alanlarında Başkan Yardımcısı (Vice President) olarak görev yaptı. France Telecom’un en genç VP’si olan Dorman Capital dergisinin 2008 yılındaki “Dünya Devlerini Yöneten Elli Türk” listesinde yer aldı.

Malezya'nın önde gelen telekom operatörü Maxis'de üç yıl çalışan Dorman önce stratejik planlama, ardından akıllı ev ve geniş bant internet iş biriminden sorumlu Başkan Yardımcılığı yaptı.

17 yıllık yurt dışı tecrübesinden sonra 2013 yılında Türkiye’ye dönerek Acıbadem Sağlık Grubunda Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı.

Şubat 2015'te MV Holdinge katılan Ebru Dorman, CEO ve Yönetim Kurulu (YK) Üyesi görevinin yanı sıra StartersHub ve Gedik GSYO YK Başkanlığı, KVK ve Cardtek YK Başkan Yardımcılığı, The LifeCo YK Üyeliği görevlerini de yürütmektedir. Dorman aynı zamanda Çöpüne Sahip Çık Vakfı YK Başkan Vekili ve Endeavor Derneği ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği YK Üyesidir. Evli ve bir çocuk annesidir.


Geri Dön