28 / 03 / 2024

ECE Türkiye AVM’lerinin yeşil bina sertifikası mükemmel derece ile uzatıldı!

ECE Türkiye AVM’lerinin yeşil bina sertifikası mükemmel derece ile uzatıldı!

ECE Türkiye yönetiminde yer alan İstanbul’daki Marmara Park ve Eskişehir’deki Espark alışveriş merkezlerinin geçtiğimiz sene almış oldukları BREEAM In-Use sertifikaları “mükemmel” derece ile uzatıldı



ECE Türkiye yönetiminde bulunan İstanbul’daki Marmara Park ve Eskişehir’deki Espark alışveriş merkezlerinin geçtiğimiz yıl aldıkları BREEAM In-Use sertifikaları “mükemmel” derece ile uzatıldı. Bu çerçevede Marmara Park ve Espark alışveriş merkezleri, bina yapıları ve sürdürülebilirlik konusundaki uygulamalarını başarıyla sürdürdüklerini bir defa daha kanıtladı.

Ticari binaların çevresel performansını değerlendirme konusunda dünyanın en saygın derecelendirme metotlarından biri şeklinde kabul edilen BREEAM In-Use sertifikasyonunda; yapı performansı ve bina yönetimi ana başlıklarında binaların enerji, su, sağlık ve konfor, yönetim, malzeme, ulaşım, arazi kullanımı ve ekoloji, kirlilik ve atık yönetiminden meydana gelen dokuz kategorideki sürdürülebilirlik performansları da değerlendiriliyor.

İngiltere’de 2009'da  BRE Global (British Research Establishment) tarafından geliştirilen, ticari binaların sürdürülebilirliğini değerlendiren, derecelendiren ve belgelendiren BREEAM In-Use sertifikasyon sistemi, dünya üzerinde 30’dan fazla ülkede de uygulanıyor. Her sene yenilenen sertifika ile bina sahibi ve kullanıcıları için çevresel etkilerin azaltılması ve bina yönetiminin geliştirilmesi planlanıyor.


Geri Dön