28 / 03 / 2024

Ecocarat'ın en büyük müşterisi hastaneler!

Ecocarat'ın en büyük müşterisi hastaneler!

Ecocarat, nemi düzenleyerek, bakterileri engelliyor ve Ecocarat'ın en büyük müşterisi hastaneler



11 yıl önce Japon hükümetinin "bulaşıcı hastalıklara karşı" yaptırdığı iç cephe kaplaması Ecocarat, nemi düzenleyerek, bakterileri engelliyor. Ecocarat'ın en büyük müşterisi hastaneler.

Japon hükümetinin 11 yıl önce, hastanelerdeki hastane mikrobu ve kapalı mekânlardaki bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırabilmek için Japonya’nın 800 yıllık seramik devi Inax’a ürettirdiği iç cephe kaplaması Ecocarat, artık Türkiye'de satılıyor. Çanakkale Seramik&Kalebodur, Inax’ın Türkiye temsilcisi Global Group’la anlaşarak, nanoteknolojiyle doğal hammaddelerden üretilen ve ‘nefes alan duvarlar’ olarak bilinen Ecocarat’ı Türk tüketicilere sunacak. Tüm dünyada özellikle büyük hastane, otel ve okullarda kullanılan Ecocarat, son dönemde evlerde de yaygın olarak kullanılmaya başladı. Verilen bilgiye göre, bulunduğu kapalı ortamdaki havayı kaliteli, sağlıklı ve steril hale getiren, nem dengesini düzenleyen, buna bağlı olarak da bakteri, mikroorganizma, küf üremesi ve oluşabilecek tüm alerjik reaksiyonlarla hastalık mikroplarını ortadan kaldıran Ecocarat, kötü kokuları da yokediyor.

Formülü devlet kasasında

Ecocarat’ın geçen yıl Japonya’da düzenlenen Dünya Ekoloji Toplantısı’nda geleceğin ürünü seçildiğini belirten Global Group Başkanı Cüneythan Ergene, “O kadar önemli bir ürün ki, formülü Japon hükümetinin kasasında saklanıyor. Dünyada muadili yok, taklit edilemiyor. Japonya’da okul ve hastanelerde kullanımı zorunlu” dedi.

Ecocarat’ın yüzde 70’in üzerindeki nemi içine hapsederek, bakteri oluşumunu engellediğini kaydeden Cüneythan Ergene, bu özelliği sayesinde özelikle bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusunda hastanelerden büyük talep gördüğünü vurguladı. Ürünün yapısında insan sağlığını olumsuz etkileyen kimyasal gaz içermediği gibi kapalı ortamlardaki tüm kimyasal gazları da ortadan kaldırdığını aktaran Ergene, “Artık tüm dünya, sağlıklı evlere kayıyor. Ecocarat ayrıca, ses geçirmiyor, kir tutmuyor, yanmıyor... NASA’da da kullanılıyor” diye konuştu.

Ecocarat’ın 2007 yılından bu yana Türkiye’de de kullanılmaya başlandığının altını çizen Cüneythan Ergene, şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk evlerde ilgi gördü. Ürünü bir duvara kaplamak bile yeterli oluyor. Bunun dışında beş altı büyük hastanede de kullanılıyor. Özellikle okul ve çocuk yuvalarında da yaygınlaşması gerekiyor. Bizim yıllık 1 milyon metrekarelik kapasitemiz var, bunu değerlendirmek istiyoruz. Dünyada kapalı yüzme havuzları ve müzelerde de Ecocarat’a yoğun talep var. Türkiye’de de müzeler için böyle bir çalışma yapılacak. Bir de önümüzdeki günlerde Genelkurmay Başkanlığı ile bir projeye başlayacağız.”

Metrekaresi 100 avro

Ecocarat’ın 90’ın üzerinde modeli olduğunun da altını çizen Ergene, metrekare fiyatlarının 70-100 avro arasında değiştiğini söyledi. Ecorat’ın nefes alan özelliği sayesinde kullanım ömrünün de sonsuz olduğunu aktaran Ergene, Türkiye’de de gitgide yaygınlaşmasını beklediklerini ifade etti.
Ecocarat, yanmazlık özelliğiyle de duvar ve tavan kaplamalarında farklı bir alternatif oluşturuyor. Mekanın tamamı yerine tek duvarın kaplanmasıyla da aynı fonksiyonu yerine getirebilen Ecocarat, leke tutmuyor ve herhangi bir zedelenmeye karşı da bozulmuyor. Kaleseramik Satış ve Pazarlama Koordinatörü Bahadır Kayan da, Ecocarat’ı ‘akıllı ürün’ olarak lanse ettiklerini vurgulayarak, önümüzdeki dönemde Türkiye’de gitgide yaygınlaşacağını ifade etti.


Geri Dön