18 / 04 / 2024

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...



Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında gerçek veya tüzel kişilerce bu malı kullanılması karşılığında ecrimisil ödenmesi talep ediliyor.


Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor.


Komisyonlar, gerektiğinde mahallinde inceleme yapmak veya yaptırmak suretiyle itirazları inceler. Komisyonlar üye tam sayısı ile toplanır ve çoğunlukla karar alır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Komisyon kararları gerekçeli yazılır. Muhalif kalan üye karşı oy gerekçesini belirtmek zorundadır.


Düzeltme taleplerini inceleyen komisyon kararlarına karşı, fuzuli şagiller tarafından İdareye başka bir itirazda bulunulamaz.


Malmüdürlüklerince düzenlenen, ilgililerince itiraz edilen ve inceleme yetkisi illerde oluşturulan komisyonlara ait olan itirazlar, malmüdürlüklerince en geç beş iş günü içinde taşınmazın dosyası, ecrimisil takdirine ilişkin diğer belgeler ve itiraza ilişkin görüş ile birlikte yetkili komisyonca incelenmek üzere defterdarlığa gönderilir. 


Komisyonca yapılan inceleme sonucunda verilen karar, ilgilisine süresi içerisinde ecrimisil düzeltme ihbarnamesi ile tebliğ edilmek üzere ilgili malmüdürlüğüne bildirilir.


Ecrimisil itiraz dilekçesi..


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 


İlgi: …/…/…. tarih  ve …… sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazın tamamını / ……. m² sini ……………… tarihinden ………………. tarihine kadar işgal ettiğim belirtilerek ilgi ihbarname ile adıma …………….. TL ecrimisil bedeli gönderilmiştir.

 

Ancak; ...................................................................................................................................

..................................................................................................................................... nedeniyle söz konusu ecrimisil bedeline itiraz ediyorum.

         

Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..

 

Ad Soyad (İmza)



Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön